NESU-Dagen 2016

By tammikuu 31, 2016Artikkelit

Nyt on takana huikein tapahtuma, jota olen NESU-kausieni aikana päässyt järjestämään. NESU-Dagen muistutti taas siitä, miksi ylipäätänsä olen mukana NESU-toiminnassa ja miksi tällaisten järjestöjen olemassaolo on tärkeää. NESU-Dagen on siis tapahtuma, joka kokoaa kaikki Suomen kauppakorkeakoulujen NESU-hallitukset yhteen yhden ihanan viikonlopun ajaksi. Dagenien aikana pidetään puheenjohtajiston kokous, maakokous sekä vuoden eeppisimmät sitsit. Osanottajia oli ympäri Suomea ja viikonlopun aikana jokaisen Suomen kauppakorkean värit leiskuivat haalareissa, joiden omistajien opintouran pituus vaihtelee untuvikkofukseista kokeneisiin ja karaistuneisiin n:nnen vuoden fukseihin.

Viikonloppu pärähti perjantaina käyntiin NESU:n puheenjohtajien kokouksella Kellarissa. Perjantaina oli myös mahdollisuus muille innokkaille tulla aloittamaan Dagenien vietto. Ja niitä innokkaitahan riitti. Tunnelma oli alusta alkaen mahtava. Jo vanhat tutut pääsivät tapaamaan toisiaan ja täysin uudet kasvot pääsivät tutustumaan muihin NESU-toimijoihin kertaheitolla. Kun bussit sitten yöllä lähtivät kohti Dagenien pitopaikkaa Hytin VPK:ta, tuli nopeasti tajuttua, että tänä viikonloppuna ei paljoakaan tulla nukkumaan. Juttua riitti monella pitkälle aamuun.

Lauantaina vieraiden ja järjestäjien kömmittyä kuka mistäkin nukkumapaikasta ylös alkoi illalla järjestettävien sitsien ja sitä ennen pidettävän maakokouksen ja workshoppien järjestely. Maakokouksessa käytiin läpi kaikkia NESU-kaupunkeja koskevia asioita ja kuultiin jokaisen kaupungin kuulumiset. Workshopeissa päästiin vaihtamaan näkemyksiä ja toimintatapoja kaupunkien kesken. Workshoppeja järjestettiin sekä  pestikohtaisesti, että kaikkia toimijoita koskevista asioista. Lauantain vei päätökseen illalla järjestetyt sitsit. Viime vuonna ollessani ensimmäistä kertaa Dageneilla muistan yllättyneeni siitä, kuinka kovaa Helan går kajahtaa monen monet sitsit kokeneista kurkuista ja miten yhden laulun saa venytettyä puolituntiseksi maratonsuoritukseksi. Tämänkin vuoden Dagen-sitsien ainoa pettymyksen kohta oli kun My heart will go on alkoi ja sitsien tajusi olevan lopussa. Tänäkään iltana ei pää kohdannut tyynyä kuin vasta aamun tunneilla ja nukkumaan mentiin vasta kun silmät eivät enää meinanneet pysyä auki. 

Sunnuntaina oli vielä sillis-aamiaisen verran aikaa olla uusien tuttavuuksien seurassa. En ollut varautunut Dagen kopiosiihen kuinka haikeaa oli katsoa kun bussi Matkakeskukselle ajoi Hytin pihasta pois. Viikonlopun aikana oli tutustunut aivan mielettömän hienoihin ihmisiin ja kutsuja muihin kaupunkeihin vaihdettiin viimeisten halausten yhteydessä runsain mitoin. Tämä on sitä kuuluisaa verkostoitumista parhaimmillaan.  Tämän takia olen mukana NESU-toiminnassa. Ne suhteet, joita NESU:n kautta luodaan ylittävät kaupunkien ja jopa maiden rajat. On mahtavaa tietää, että mihin tahansa Suomen kauppakorkeakaupungeista meneekin, tuntee aina jonkun, jolle soittaa. Näiden suhteiden arvo on jotakin mittaamattoman arvokasta.

 

Nyt kuitenkin levätään hetki ja käännetään katse kohti seuraavia sitsejä.

 

Emmi Lepistö, NESU-Enklaavin Puheenjohtaja

Leave a Reply

English