Enklaavi ja Optimi BudaBESTissä

By marraskuu 18, 2015Artikkelit

Loka-marraskuun vaihteessa Enklaavi ja Optimi viettivät lähes tulkoon viikon Budapestissä yhteisexcursiolla. Nyt, kun reissun rasituksista on jo hieman toivuttu, ajattelinkin täällä blogin puolella hieman valottaa teille, mitä kaikkea noihin kuuteen päivään oikein mahtuikaan. Tämä varmaan toimii myös hyvänä muistin virkistyksenä niille matkaajille, joiden muistikuvat syystä tai toisesta ovat hieman hataria.

Day 1
Tiistaina puolen päivän jälkeen bussilastillinen enklaavilaisia suuntasi kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Pakko myöntää, että vähän jännitti, olinhan suunnitellut reissua jo puoli vuotta, ja nyt se sitten vihdoin toteutui. Matka lentokentälle sujui hyvin, ja lentokentällä mukaan matkaseurueen liittyivät optimilaiset Joensuusta. Edes lennon pieni myöhästyminen ei haitannut matkaajia, vaan excuilijat valloittivat lentokoneen etuosan ja varmistivat, että koneessa pysyy lennon ajan tunnelma yllä. Budapestin lentokentällä onnistuimme kuin onnistuimmekin löytämään oikeat bussit, jotka kuljettivat meidät hotellille. Majoittumisen jälkeen porukka hajaantui ruokailemaan (ja ehkä jopa juomaankin jotain), ja hotellin läheisessä Beer ’n’ Burger -ravintolassa näkyikin yllättävän paljon tuttuja kasvoja.

Day 2
Keskiviikolle emme olleet varsinaisesti varanneet mitään erityistä ohjelmaa, mutta halukkaille järjestettiin aamupäivällä kaupunkikierros, jonka jälkeen kaikki lähtivät tutustumaan kaupunkiin itsenäisesti. Ainakin allekirjoittanut matkaseuruineen heti ensimmäisenä päivänä shoppailun lomassa lounaalla havaitsi, että ravintolassa viini on vettä halvempaa, joten viini olikin oivallinen valinta ruokajuomaksi. Illalla lähestulkoon kaikki lähtivät tutustumaan paikalliseen erikoisuuteen eli rauniopubiin, joka oli ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Rauniopubi Szimplasta suurimman osan matka jatkuikin vielä illalla yökerho Instantiin, jonka osa matkaseurueesta oli jo edellisenä iltana käynyt testaamassa.

Day 3
Torstaina heti aamupalan jälkeen (kuka ehti aamupalalle, kuka ei) suurin osa matkaporukkaa suuntasi metrolla Szchenyin kylpylään, jossa ihanan lämpimät ulkoaltaat jo odottivat eilisestä vielä hieman väsyneitä matkaajia. Kylpeminen oli aamupäivälle juuri sopivaa ajanvietettä, sillä melko monen edellinen ilta Instantissa ei ollut ainakaan päättynyt liian aikaisin. Vaikka kylpylässä oli viihtynyt hyvin pidempääkin, täytyi meidän kuitenkin lähteä jatkamaan matkaa, sillä alkuillasta oli vielä luvassa yritysvierailu unkarilaiselle viininvalmistajalle Törleylle. Törleyllä pääsimme tutustumaan ensin niin kuohuviinin valmistuksen kuin itse Törleynkin historiaan. Tämän jälkeen pääsimme vielä vierailemaan viinikellareissa, joissa valmistusprosessi osittain tapahtuu. Viinikellareissa saimme myös tietoa erilaisista kuohuviiniin valmistusmenetelmistä, joten tämän reissun jälkeen varmasti kaikki osaavat kertoa, mitä esimerkiksi ”Méthode Traditionelle” tarkoittaa. Vierailun totta kai kruunasivat kuohuviinimaistiaiset. Maistiaisten lisäksi ainakin itselleni vierailun kohokohta koitti vielä loppuvaiheessa, kun pääsimme Törleyn omaan pieneen kauppaan ostamaan heidän tuotteitaan. Saattoi olla, että muutama pullo tarttui mukaan kotiin vietäväksi.

12238216_1161315163881830_3235934745087463895_o

Day 4

Perjantaina olikin luvassa yritysvierailujen täyteinen päivä, sillä aamulla vierailimme ensin Suomen Suurlähetystössä, jonka jälkeen jatkoimme vielä matkaa EY:n toimistolle. Voi olla, että muutamilla edellinen ilta oli saattanut hieman venähtää, sillä muutamia ikäviä viime hetken peruutuksia osallistujien osalta yllättäen ilmeni aamulla. Joku oli tainnut jopa yön aikana sairastua vatsatautiin?!? Molemmat vierailut olivat kuitenkin onnistuneita, ja niiden jälkeen oli hyvin aikaa valmistautua illan jokilaivaristeilyä varten. Illalla pääsimmekin jokilaivaristeilyllä katselemaan Budapestin maisemia iltavalaistuksessa, ja pakko sanoa, että olihan kaupunki iltavaloineen upean näköinen!

12244421_1161315257215154_3055191466437529616_o

Day 5

Lauantaina yhteinen ohjelma oli sijoitettu vasta alkuiltaan, mikä oli selkeästi hyvä ratkaisu, sillä edellinen ilta ei selvästikään ollut monienkaan excuilijoiden osalta päättynyt yhteiseen risteilyyn. Kunkin vietettyä päivän haluamallaan tavalla keräännyimme alkuillasta yhteen ja lähdimme  viettämään viimeistä iltaa Budapestissä yhteisen ruokailun merkeissä. Matkaajat vaikuttivat tyytyväsiltä ravintolan tarjotaan, sillä saihan siellä syödä ja ennen kaikkea juoda niin paljon kuin halusi. Jotain ravintolareissun meiningistä saattaa kuitenkin kertoa se, että ryhmän juomatarjoilu pääsi loppumaan hieman ennen aikojaan. Se ei kuitenkaan hidastanut menoa, vaan iltaa lähdettiin vielä yhdessä viettämään tutun ja turvallisen Szimplan kautta päätyen Hello Baby –yökerhoon. Huhu kertoo, että osa matkaseurueesta odotti niin malttamattomana pääsyä Hello Babyyn, että he maksoivat 150€ VIP-sisäänpääsystä, jottei ovella tarvinnut jonottaa.

Day 6

Reissun viimeinen päivä oli koittanut, ja oli aika kerätä tavarat kasaan sekä luovuttaa huoneet. Tosin jo pelkästään huoneiden luovuttaminen aiheutti omat haasteensa, sillä huoneiden luovuttaminen klo 11 oli melko aikaista monen matkaajan makuun. Tämän jälkeen kukin vietti päivää haluamallaan tavalla, sillä lento lähti vasta illalla. Oli kuitenkin selkeästi havaittavissa, että meno ei ollut aivan yhtä railakasta kuin aiempina päivinä…mahdollisesti lievä matkaväsymys alkoi jo painaa? Väsymyksestä huolimatta kaikki excuilijat selvittivät tiensä aina lentokoneeseen asti ja kaikki pääsivät kuin pääsivätkin turvallisesti ja hengissä takaisin Suomeen. Lentokoneessakaan meno ei kuitenkaan ollut aivan samanlaista kuin menomatkalla, jännä juttu.

 

Kaiken kaikkiaan mielestäni reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut, vaikka itse sanonkin. Kuvan perusteella vielä viimeisenäkin päivänä matkanjärjestäjää on jaksanut hymyilyttää, joten voisin tulkita sen ainakin omalta osaltani onnistuneen reissun merkiksi. Toki mukaan mahtui ”pieniä kommelluksia”, mutta ne eivät kuitenkaan tuntuneet menoa haittaavan. Kaikki pääsivät kuitenkin enemmän tai vähemmän täysissä sielun ja ruumiin voimissa takaisin Suomeen.

Haluan vielä omasta puolestani kerran kiittää kaikki mukana olleita hyvästä matkaseurasta! Ja isot kiitokset kuuluvat myös Optimin Suville ja Veeralle, joiden kanssa tätä reissua pääsin järjestämään!

11243713_1161315337215146_622133765734064937_o

Terveisin,

Jenni Hyttinen, Kopo

Leave a Reply

English