Mikaela on vuosi sitten opintonsa Lappeenrannan teknillisessä Yliopistossa aloittanut kauppatieteiden opiskelija. Lue, mitä fuksilla on sanottavaa!

By maaliskuu 20, 2016Artikkelit

IMG_4015-washed Kesällä sain jännittävää postia. Olin hakenut kauppakorkeaan opiskelemaan ja nyt se olisi virallista. Ensimmäinen opiskeluvuoteni
Skinnarilassa alkaisi syyskuussa ja edessä olisi muutto – omaan asuntoon uudelle paikkakunnalle, jossa en ollut aikaisemmin koskaan käynyt.


Olin lukenut pääsykokeisiin ahkerasti useamman kuukauden ajan ja ollut hyvällä valmennuskurssilla, mikä varmasti auttoi sisäänpääsyyn. Aloin tutkimaan eri valmennuskursseja hyvissä ajoin ja varasin paikan kurssilta. Tästä se lähtisi! Uurastus palkittiin kesällä, kun koulun ovet aukesivat Lappeenrannan teknillisen Yliopiston Kauppakorkeaan.

Sain edullisen kaksion läheltä koulua, mikä on mahtava juttu. Moni opiskelija haluaa Lappeenrannassa asua koulualueella, mikä tarkoittaa, että kaveritkin ovat aina lähellä. Hinnat eivät myöskään ole päätä huimaavia, ja näin pääkaupunkiseutulaisen silmin oli oikeasti mahtava juttu päästä juuri Lappeenrantaan. Pystyi muuttamaan omilleen, itsenäistyä ja saada asunnon erittäin huokeaan hintaan vuokrattua.

MikaelaPhoneSyksy2015-321-washed

Ensimmäiset viikot Skinnarilassa olivat täynnä mahtavia tapahtumia. Ja kyllä – ne oikeasti ovat niin mahtavia kuin puhutaan! Edessä oli tutustumisiltoja, bileitä, makkaran paistoa iltaisin rannalla ja beach volleyta, fuksisuunnistus kaupungin keskustassa, ensimmäiset akateemiset pöytäjuhlat eli fuksisitsit, seikkailupäivää ulkoilusaaressa, sekä tietysti viikot kruunaava Saimaa Student Festival, eli opiskelijoille järkätyt festarit. Kaikkeen kannattaa lähteä rohkeasti mukaan. Joitakin vanhoja tuttuja oli aikaisemmin aloittanut jo opintonsa Lutissa, mutta nyt olisi edessä täysin uusiin ympäristöihin ja ihmisiin tutustuminen. Fuksin muistilistalla mukana voisi olla oikeastaan reipas ja rohkea mieli, avoimuus, ja sen muistaminen, että kaikille kaikki on vielä uutta ja kaikki ovat samassa tilanteessa – eli vaikka kaikki ovat vielä yksin, ei näiden viikkojen jälkeen tarvitse yksin olla! Fuksiviikoilla saa varmasti omanhenkistä seuraa ja luultavasti kokonaisen uuden kaveriporukan. Miltä kuulostaisi? Aika mahtavalta, sen voin kertoa!

gemmi-washed

Kuva: Haippi Oy / K. Heino

”Ensimmäiset viikot Skinnarilassa olivat täynnä mahtavia tapahtumia. Ja kyllä – ne oikeasti ovat niin mahtavia kuin puhutaan!”

Olemme vuoden aikana matkustaneet muun muassa Tampereelle Hämeenkadulle approilemaan, Turkuun Pikkulaskiaiseen, Rukalle laskettelemaan ja järjestettiinpä jopa ulkomaan excursio Budapestiin! Nämä matkat tulee muistamaan pitkään ja ne piristävät opiskeluaikaa. Kun opiskelun sovittaa yhteen lukuisien tapahtumien kanssa, on opiskelu oikeasti todella ihmisen parasta aikaa. Yhteishenkeä rakennetaan jo fuksiviikoista alkaen ja koin heti Lappeenrannan opiskeluympäristön omakseni. Kaikkeen kannattaa lähteä innolla mukaan, sillä fuksivuoden muistot säilyvät läpi elämän ja näitä asioita tullaan muistelemaan yhdessä pitkään. Olen todella kokenut eläneeni täysillä. Ihmiset ja ystävät kruunaavat opiskeluajan ja on hieno tunne, kun kokee kuuluvansa johonkin. Lappeenranta on opiskeluympäristönä todella antoisa. On mahtavat harrastusmahdollisuudet, paljon tekemistä, opiskelurauha sekä opiskelun tueksi paljon erilaista sosiaalista tapahtumaa. Ja ei ole muuten ollenkaan paha kävellä aamuisin kouluun, kun sen tekee Saimaan rannalla!

Leave a Reply

English