Hae mukaan Enklaavin mentorointiohjelmaan!

By lokakuu 5, 2015Artikkelit

Enklaavin menrotointiohjelma vuosimallia 2015 on nyt täällä!

Mitä mentorointi oikeastaan on ja mistä ohjelmassa on pohjimmiltaan kyse? Tämän blogikirjoituksen tarkoituksena on avata projektia hieman enemmän, jonka jälkeen hahmottuvat toivottavasti niin ohjelman tarkoitus kuin sen hyödytkin. Hakuaikaa ohjelmaan on tämän viikon sunnuntaihin eli 11.10. asti, ja ohjelma toteutetaan yhteistyössä Enklaavin ja Enklaavin alumnien sekä Suomen Ekonomien kanssa.

Mentorointiprojekti järjestettiin ensimmäistä kertaa viime lukuvuonna, ja onnistuneen ohjelman seurauksena päätettiin järjestää uusintakierros uusien mentoreiden ja aktoreiden voimin. Mentorointiprojektissa kohtaavat jo valmistuneet ekonomit eli mentorit sekä mentoroitavat aktorit eli opiskelijat. Ohjelma on tarkoitettu kolmannesta vuosikurssista ylöspäin, mutta jos koet mentoroinnin olevan ajankohtainen jo opintojen aikaisemmassa vaiheessa, voit toki hakea mukaan.

Projektin alussa muodostetaan mentoriparit, jotka pysyvät koko ohjelman aikana samoina. Valmista runkoa ohjelmaa varten ei ole tehty, vaan parit saavat räätälöidä keskustelunaiheensa sekä tavoitteensa itse. Mentori voi esimerkiksi antaa sparrausta työelämää varten, kertoa omista kokemuksistaan eri uran vaiheissa tai antaa uusia ajattelunaiheita tulevaisuuden suunnitelmia pohdittaessa. Mentorointi ei kuitenkaan ole yksipuolista, eikä ainoastaan aktori toimi projektissa vastaanottavana osapuolena: keskustelujen on oltava aktiivisia, ja aktorin on myös pystyttävä antamaan mentorille uusia ajattelun aiheita. Aktori voi esimerkiksi kertoa tulevaisuuden tekijöiden vahvuuksista, tämän päivän yliopiston kuulumisia tai omista ajatuksistaan työelämää kohtaan. Sinulla on myös mahdollisuus tuoda keskusteluun perinteisten aiheiden rinnalle jotain aivan uutta! Yhteinen sävel voi työelämän kiinnostuksenkohteiden tai pääaineen lisäksi löytyä esimerkiksi harrastusten kautta tai vaikkapa yhteisen elämänasenteen pohjalta.

Projekti kestää marraskuun alusta huhtikuuhun, ja sen aikana järjestetään muutama yhteinen tilaisuus projektiin osallistuvien kesken. Tämän ohella parit ovat itse vastuussaan yhteydenpidostaan ohjelman aikana. Toki on suositeltavaa nähdä pariaan kasvotusten, mutta kiireisinä aikoina kuulumisten vaihto onnistuu vaikkapa Skypessä tai sähköpostilla.

Eräs aktori kommentoi viime vuoden ohjelmaa seuraavasti:

”Sain itsevarmuutta ja uskallusta lähteä vielä voimakkaammin tavoittelemaan kohti unelmiani – suuri kiitos tästä kuuluu mentorilleni!”

Mentorointiprojektin tavoitteena on  ennen kaikkea tsempata toinen toista sekä avartaa maailmankuvaa niin työn kuin muiden elämän osa-alueiden kannalta. Lähde siis mukaan kartuttamaan valmiuksiasi ja ilmoittaudu tämän viikon loppuun mennessä!

Ennen ilmoittautumista käy tutustumassa mentorigalleriaamme, jonka linkin löydät viikkotiedotteesta. Ilmoita kiinnostuksestasi osoitteeseen vpj@enklaavi.fi,  ja saat paluupostina ohjeita projektin etenemisen suhteen. Samasta osoitteesta voit kysyä mentorigallerian linkkiä (jos et tilaa Enklaavin viikkotiedotetta sähköpostiisi) tai muita mieleen ponnahtaneita kysymyksiä!

Tsemppiä kaikille opiskeluihin ja hauskaa syksyn alkua!

Miina Rajakangas, varapuheenjohtaja

Leave a Reply

English