Huippusuosittu Enklaavin ja Suomen Ekonomien mentorointiprojekti tulee taas!

By syyskuu 21, 2016Artikkelit

Mitä mentorointi oikeastaan on ja mistä ohjelmassa on pohjimmiltaan kyse? Tämän blogikirjoituksen tarkoituksena on avata projektia hieman enemmän, jonka jälkeen hahmottuvat toivottavasti niin ohjelman tarkoitus kuin sen hyödytkin.

Mentorointiprojekti on viety jo kaksi kertaa onnistuneesti maaliin, joten sen järjestämistä ei tänä vuonna tarvinnut miettiä montaa kertaa. Saatamme projektissa yhteen jo valmistuneet ekonomit eli mentorit, sekä mentoroitavat opiskelijat eli aktorit. Ohjelma on tarkoitettu kolmannesta vuosikurssista ylöspäin ja erityisesti maisterivaiheen opiskelijoille, mutta jos koet mentoroinnin olevan ajankohtainen jo opintojen aikaisemmassa vaiheessa, voit ilman muuta hakea mukaan.

Projektin alussa muodostetaan mentoriparit, jotka pysyvät koko ohjelman aikana samoina. Valmista runkoa ohjelmaa varten ei ole tehty, vaan parit saavat räätälöidä keskustelunaiheensa sekä tavoitteensa itse. Mentori voi esimerkiksi antaa sparrausta työelämää varten, kertoa omista kokemuksistaan eri uran vaiheissa tai kertoa tietystä yrityksestä tai toimialasta. Mentorointi ei kuitenkaan ole yksipuolista, eikä ainoastaan aktori toimi projektissa vastaanottavana osapuolena – keskustelujen on oltava aktiivisia ja aktorin on myös pystyttävä antamaan mentorille uusia ajattelun aiheita. Aktori voi esimerkiksi kertoa tulevaisuuden tekijöiden vahvuuksista, tämän päivän yliopiston kuulumisia tai omista ajatuksistaan työelämää kohtaan. Sinulla on myös mahdollisuus tuoda keskusteluun perinteisten aiheiden rinnalle jotain aivan uutta! Yhteinen sävel voi työelämän kiinnostuksen kohteiden tai pääaineen lisäksi löytyä esimerkiksi harrastusten kautta tai vaikkapa yhteisen elämänasenteen pohjalta.

Projekti kestää reilun puolen vuoden ajan, ja sen aikana järjestetään muutama yhteinen tilaisuus projektiin osallistuvien kesken. Projekti startataan käyntiin 7.10. Helsingissä. Tämän ohella parit ovat itse vastuussa yhteydenpidostaan ohjelman aikana. Toki on suositeltavaa nähdä pariaan kasvotusten, mutta kiireisinä aikoina kuulumisten vaihto onnistuu vaikkapa Skypessä tai sähköpostilla.

Viime vuonna projektissa mukana ollut Ilsa (5. vuosikurssin laskentatoimen opiskelija) kertoo kokemuksistaan näin:

Olin mukana Enklaavin ja Suomen Ekonomien järjestämässä mentorointiprojektissa viime vuonna, josta jäi aivan mahtavat fiilikset! Parivalinta oli nappisuoritus ja mentorini oli mielettömän ihana persoona. Sain häneltä paljon hyviä vinkkejä työnhakuun, vastauksia pohtimiini työelämän kysymyksiin ja koen myös urasuunnitelmieni selkeytyneen. Ennen kaikkea hän sai minut luottamaan itseeni ja omiin kykyihini sekä avarsi ajattelutapaani. Näimme projektin aikana useimmiten mentorini työpaikalla ja loppuvaiheessa kävimme jopa terassilla yhdessä Pidämme edelleen yhteydettä ja uskon, että tämä tulee jatkumaan vielä pitkään! Kannustan kaikkia lähtemään rohkeasti mukaan mentorointiohjelmaan, sillä tämä on sellainen kokemus, jota tulee muistelemaan ilolla vielä pitkään.

Heräsikö kiinnostus ohjelmaa kohtaan? Hae nyt mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vpj@enklaavi.fi tai taru.hakkarainen@ekonomit.fiKerro hakemuksessa kolme mentoria, joiden aktoriksi haluaisit ja perusteluja näille valinnoille. Kerro meille myös, miksi haluat ohjelmaan mukaan. Haku on auki 29.9. asti!

Katso mukana olevat mentorit TÄSTÄ!

Terkuin,

Kylli-Taru

Leave a Reply

English