KESÄFIILIKSISSÄ

By toukokuu 15, 2016Artikkelit

Taas on vuosi edennyt siihen vaiheeseen, että suurin osa opiskelijoista on sanonut heipat Lappeenrannalle kesän ajaksi ja lähtenyt töihin tai loman viettoon kotipaikkakunnalleen. Vapusta on kulunut vasta reilu viikko (josta iso osa meni vielä palautuessa…) eikä paluu arkeen ehkä ollut kovin helppoa. Omalta osaltani rento vapun vietto loppui nopeasti, kun heti sunnuntaina piknikin jälkeen matkasin kotiin äidin ruokien ääreen ja maanantaina tie vei jo uuteen työpaikkaan ja uusiin haasteisiin. Jos työt eivät ihan vielä kaikilla koputa nurkan takana, on työlistalla monilla tentteihin pänttääminen ja viimeisten noppien haaliminen kasaan.

Omalta osaltani voin sanoa, että Lappeenrannasta ja kavereista eroaminen aiheutti jonkinlaisia vieroitusoireita, enkä lopulta malttanutkaan pysyä poissa kuin viisi päivää ennen kuin ajoin täydellisessä kesäsäässä viikonlopuksi takaisin. Kiltahuoneella hengailu, satama ja Saimaa, sekä notski-ilta grillattuine vaahtokarkkeineen tekivät viikonlopusta täydellisen ja helpottivat ikävää. Onneksi Lappeenranta on kuitenkin suurimmalle osalle melko hyvien kulkuyhteyksien päässä, eivätkä yhdessä sovitut viikonloppuvierailut ole mahdottomia. Kesä on kuitenkin hyvää aikaa myös pitää yhteyttä vanhoihin ystäviin kotipaikkakunnalla, jotka ehkä jäävät vähemmälle huomiolle kouluvuoden aikana. Aivojen nollaaminen opiskelumaailmasta kesän aikana tekee hyvää meille kaikille, jotta syksyn koittaessa jaksaa taas uudella innolla panostaa sekä opintoihin että tietysti myös siihen opiskelijaelämään.

Omalla kesän to do –listallani ovat ainakin rusketuksen hankkiminen, sen kuuluisan kesäkunnon etsiminen (ehkä sitten syksyllä se on löytynyt), uuden työn oppiminen sekä ehdottomasti kavereiden tapaaminen. Olennaisesti kesään kuuluvat myös uiminen, grillaaminen, jonkinlainen road trip, ulkona liikkuminen, mökkeily ja säästä nauttiminen. Lisäksi kesällä on totta kai hyvää aikaa valmistautua tulevaan vuoteen, lukea ehkä tentteihin (tai sitten ei…), miettiä kandin aihetta, järjestellä ensimmäisiä tapahtumia ja pohtia milloin tekisi pakollisen reissun Suomenlahden toiselle puolelle jotta fuksiviikkojen nesteytyksen saisi kuntoon.

Vaikka koulun (vapun) loppumisesta onkin niin vähän aikaa, ja viihdyn töissä hyvin, odotan jo nyt malttamattomana elokuun loppua ja uutta lukuvuotta Kaikki vanhat tutut tulevat taas kesän jälkeen takaisin, ja uudet fuksit saapuvat kampukselle. Lukuvuosi käynnistetään tietysti Back to Unin merkeissä, joten syksyssä riittää odotettavaa ja jännitettävää koko kesän ajaksi. Mukavaa, rentouttavaa ja toivottavasti erittäin aurinkoista kesää kaikille, nähdään syksyllä!

Terkuin, Lotta

Leave a Reply

English