Mentorit 2017

Mitä on mentorointi? Lue aiheesta BLOGISTAMME!

Tomi Sirén, 33    [LinkedIn]

Mentoroin edellisenä lukukautena ja kokemus oli erittäin positiivinen, niin lähden mielelläni uudelle kierrokselle. Päätyökseni vastaan Arlan digitaalisen strategian johtamisesta, kehittämisestä sekä jalkautumisesta osana liiketoimintastrategiaa. Edellä mainittuun kuuluu mm. digitaalinen markkinointi, sisällöt ja brändiemme presenssit eri kanavissa sekä näiden kehittäminen yhdessä sisäisen tiimini sekä ulkoisten kumppanien kanssa. Hyvin mediaseksikkään meijeritoimialan lisäksi toimin advisorina teknologiavetoisessa mainostoimistossa sekä urheiluvälineiden parissa.

MIMM, valmistunut 2012

Kiinnostuksen kohteet: Töiden vastapainona toimivat CrossFit, matkustelu ja kaupunkikulttuuri.

Paikka: Helsinki

Tapaan mieluiten: Kaikki käy, mutta mielellään vähän inspiroivammassa ympäristössä kuin neukkari.

Minua kuvaavat adjektiivit: innostunut, kuunteleva, aktiivinen.

Ella Laurila

Parisen vuotta lisävauhtia työelämästä hakeneena koen, että Enklaavia on ikävä! Olen myyntihenkinen ex järjestöaktiivi (Enklaavin projektivastaava vm. -11, Kylli vm.-13-14), eli tyyppinä tiivistetysti ”innostuva suunnittelija”. Valmistuttuani 2015 elokuussa lähdin Hiltille myyntiin vastaten ensin omasta maantieteellisestä lohkosta ja myöhemmin Etelä-Suomen isoista asiakkaista. Reilu kuukausi sitten hyppäsin katsomaan rakennusalaa hieman eri perspektiivistä, eli siirryin Rambollille (Suomen johtavia suunnittelu- ja konsultointitoimistoja rakennusalalla) Partner Manageriksi. Vastaan pienten yritysten yhteistyöstä, eli pääsen tutustumaan startup-skenen kaikkiin villeimpiin uusiin high-tech innovaatioihin ja mietin, miten niistä voitaisiin luoda uutta bisnestä.

MIMM, valmistunut 2015

Vapaa-aika: viihdyn lähipiirini seurassa, käyn salilla ja lenkkeilen; parisen kertaa olen myös fitness-lavalla pyörähtänyt. Nyt uusimpana aluevaltauksena Crossfit, joka todennäköisesti vie mennessään.

Uskoisin, että minulla olisi eniten annettavaa tuoreelle opiskelijalle, joka haaveilee urasta myynnin ja markkinoinnin parissa, on kiinnostunut aktiivihommista yliopistolla ja on ylipäänsä kiinnostunut ja innostunut tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Tapaisin mieluiten: Rennossa ympäristössä esim. lenkillä, aftereilla, kaupungilla; you name it!

Kuutti Kilpeläinen

Työskentelen Citillä Corporate Banking Analyytikkona osana tiimiä joka vastaa suomalaisten suurten yritysasiakkaiden sekä institutioiden pankkipalveluista. Työnkuvaani kuuluu asiakasyritysten analysointi, rahoitusjärjestelyiden koordinoiminen sekä investointipäätösten tekeminen. Työskentelen päivittäin läheisesti useiden eri tiimien kesken investointipankin sisällä mm. Debt Capital Markets, M&A, Risk, Trade & Cash. Aikaisemmin työskentelin EY:llä Senior Analyytikkona yritysjärjestelyiden parissa Valuation & Business Modelling tiimissä. Työkokemusta on siis niin konsultoinnista kuin pankkitoiminnastakin. Työelämässä olen ollut täysipäiväisesti 2015 tammikuusta alkaen. Aloitin Citillä huhtikuussa 2017 ja kesän vietin Lontoossa tutustuen laajemmin rahoitusmarkkinoihin ja Citin tuoteportfolioon.

MSF, valmistunut 2016

Vapaa-aika: Kuluu kaikenlaisen urheilun parissa ja matkustaminen on suuri intohimoni kohde.

Missä voisin olla avuksi:

Työnhakuun liittyvissä asioissa, työskentelystä globaalissa organisaatiossa, identifioimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Lassi Köppä, 45

Hankepäällikkö, Väestöliitto ry

KTM, valmistunut 2002

Kiinnostuksen kohteet: purjehdus, partio, polkujuoksu, puutarhanhoito

Paikka: Helsinki/pääkaupunkiseutu

Tapaan mieluiten: Kasvokkain ainakin aluksi, esim. kahvilat ja skypekin mahdollista

Minua kuvaavat adjektiivit: Tiedonjanoinen, keskusteleva, uusia näkökulmia tuova

Rosa Rosenlund, 27

Työskentelen MTV:n uudessa suoratoistopalvelu C Moressa Customer Care Managerina. Koutsaan meidän mahtavaa asiakaspalvelutiimiä tekemään rohkeaa someajan asiakaspalvelua. Viihteen suurkuluttajana tunnen olevani etuoikeutettu, että voin työkseni miettiä sitä, miten ihmiset viihtyisivät paremmin palvelumme parissa. Joka päivä käytössä on kaikki osaamiseni tekniikan, viestinnän ja markkinoinnin sekä muiden valmentamisen saralta.

MIMM, valmistunut 2015

Kiinnostuksen kohteet: Tykkään hyvästä ruuasta, Helsingin ravintolatarjonnasta sekä kulttuuririennoista. Rakastan uutisia, uuden oppimista ja haluaisin ymmärtää enemmän tekniikasta, koodauksesta ja digitalisaation mahdollisuuksista. Innostun hyvän aiheen äärellä nollasta sataan sekunnissa. Maailmoja muuttavat markkinointikampanjat ja loppuun asti mietityt asiakaskokemukset saa sydämeni sykkimään nopeammin.

Paikka: Nähdään kahvilassa, viinillä, museossa tai ihan vaan skypen äärellä. Kaikki käy.

Minua kuvaavat adjektiivit: Nopea, Nauravainen, Nautiskelija

 

Tuomas Räsänen, 30

Rahoituspäällikkö. Olen toiminut suurissa pohjoismaisissa ja kansainvälisissä konserneissa yritysrahoituksen eri tehtävissä. Parhaillaan työskentelen pitkäaikaisen rahoituksen, strategisten pankkisuhteiden sekä luottoluokittajasuhteiden parissa. Aiempi kokemus rahoitusmarkkinariskien mallintamisessa ja niiltä suojautumisessa.

MSF, valmistunut 2013

Vapaa-aikani käytän matkusteluun ja luonnosta nauttimiseen. Harrastuksia mm. kiipeily, laskettelu, tennis, golf ja lukeminen.

Asun Zürichissa ja yhteydenpito lienee helpointa puhelimitse tai Skypella. Suomessa käydessäni tapaaminen Helsingissä, toimiston ulkopuolella.

Sveitsin ja Suomen lisäksi olen työskennellyt Belgiassa ja jaan mielelläni vinkkejä kansainvälisestä urasta kiinnostuneille. Luonteeltani olen avoin ja nautin siitä, että eri kulttuureista tulevilta kollegoilta ja ystäviltä oppii valtavasti joka päivä.

Tuija Koskimäki

Olen toiminut mentorina aiemminkin Suomen Ekonomien mentorointi-ohjelmassa. Työskentelen Haaga-Heliassa lehtorina Liiketalouden osastolla. Opetan mm. projektijohtamista, Uuden Kehittäjässä Innovaatio-osaamista, HR, Markkinointia, Vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä työyhteisöosaamista (sis. mm. yrityskulttuurin muotoilu). Minulla on takana pitkä työura finanssialalta: asiakaspalvelutehtävistä, sijoitustehtävistä mm. OP-Private, Taloushallinnosta, HR:stä, Kehitystehtävistä. Olen tehnyt tutkimuksen asiakasajattelusta hallitustyön näkökulmasta projektissa Customer Advocates on Board. Aiheen tiimoilta on tulossa myös kirja.

LUT valmistunut 2007

Missä voisin aktorille olla avuksi: Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen, urapolku, LinkedIn profiilin ja CV:n tekeminen, Lisäksi aihepiireissä, joissa minulla on työkokemusta.

Antti Niemi, 46

Talouspäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Vastuulleni kuuluvat laitoksen koko taloushallinto: sisäinen ja ulkoinen laskenta, budjetointi ja ulkopuolinen projektirahoitus sekä maksullinen toiminta. Vastaan valtion talousarvio ja kehysasioista koko kirjanpitoyksikön osalta. Hoidan sopimus- ja hankinta-asioiden neuvontaa sekä sopimusten tarkistusta yhdessä johtamani hankintatiimin kanssa. Yksikköni vastaa myös laitoksen matkahallinnosta ja kaikista siihen liittyvistä palveluista. Olen hallinto- ja kehittäminen osaston johtoryhmän jäsen, sekä hallintojohtajan 1.sijainen. Omassa yksikössä minulla on 28 suoraa alaista. THL:n vastuulla olevan toiminnan kokonaisrahoitus vuonna 2015 oli yli 170 miljoonaa euroa.

Taloushallinto (laskentatoimi), valmistunut 2000

Kiinnostuksen kohteet: sulkapallo, sähly, keräily, matkailu ja työnteko eri muodoissa myös päätoimen ohella

Paikka: Koti Lopen Launosissa ja varsinainen työpaikka Helsingissä

Tapaan mieluiten: Kaikki käy

Minua kuvaavat adjektiivit: huumorintajuinen, suoraviivainen ja –sanainen, aikaansaava

Laura Similä, 25

Millainen mentori:

· 25 –vuotias ja ’’vastavalmistunut’’, työelämässä noin 5 vuoden ajan

· Kokenut useita kasvupyrähdyksiä ja organisaatiomuutoksia löytäen niistä oman paikkansa

· Vastannut työuransa aikana rajusti kasvavassa ja kansainvälistyvässä yhtiössä mm. liiketoiminnan ja myynnin kehitysprojekteista, asiakaskokemuksesta, markkinoinnista, viestinnästä ja brändistä

· Aloittaa tällä hetkellä uuden startegian jalkauttamista sekä brandin kirkastamisen projekteja kansainvälisessä ympäristössä

· Kokee, että työelämässä kuten kaikessa elämässä tärkeintä on asenne sekä viestintä- ja vuorovaikutustaidot à näiden avulla ja näitä hyödyntämällä on mahdollisuus muuttaa omaa asemaansa ja työtään monin tavoin

MIMM, valmistunut 2015

Millainen aktori voisi hyötyä minusta:

· Nuori, kehittymishakuinen ja etenevä opiskelija, mieluiten jo työkokemusta ja vastuuta kokenut

· Tarvitsee tukea itsensä kehittämiseen ja uralla etenemiseen

· Tarvitsee tukea oman paikkansa löytämiseen ja vahvistamiseen organisaatiossa

· Kiinnostunut: liiketoiminnan kehitys (tuotekehitys, asiakaskokemus jne) markkinointi, viestintä, johtaminen, HR tai myynti

· Mieluiten siis henkilö, joka jollain tasolla jo tietää mitä haluaisi tehdä

Hanna Peltonen, 41

Toimin valtakunnallisen verkoston Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaopintojen koordinaattorina. Työpaikkani on Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto. Työni sisältää paljon kehittämistä, projekteja ja yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Nautin työstäni opiskelijoiden parissa ja työyhteisöni on mukava.

Johtaminen ja organisaatiot, valmistunut 2004

Kiinnostuksen kohteet: vaellukset syksyllä ja talvella, metsän hoito ja lukeminen.

Paikka: Helsinki

Tapaan mieluiten: Kahvila, neuvottelutila tarpeen vaatiessa.

Minua kuvaavat adjektiivit: utelias ja avoin.