FUKSIT 2017

Haluamme onnitella sinua hienoimmasta saavutuksestasi – opiskelupaikan saamisesta! Sinä tuleva enklaavilainen pääset viettämään elämäsi hienoimpia vuosia Lappeenrannassa ja voimme luvata, että menoa ja meininkiä riittää koko opiskeluajaksi!

Enklaavi ry on Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, jolla on miltei 1400 jäsentä. Vuodesta 1991 asti toiminut ainejärjestömme kehittyy jatkuvasti ja siitä onkin kasvanut LUT:in suurin ja aktiivisin kilta. Enklaavin tavoitteena on onnellinen jäsen – järjestämme erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, ajamme opiskelijoidemme etua opintojen puolella, harjoitamme yritysyhteistyötä ja varmistamme jokaisen enklaavilaisen opiskelijaelämän sujuvuuden Lappeenrannassa. Tarinasi enklaavilaisena on vasta aluillaan, mutta lupaan, että sinustakin kasvaa tärkeä osa tiivistä opiskelijayhteisöämme!

Erityisenä mainintana on nostettava esille se, että fuksiviikot ovat monen opiskelijan elämässä sitä parhainta ja hauskinta aikaa, mitä voi toivoakaan. Tulet tutustumaan moneen huipputyyppiin ja aloittamaan elämäsi seuraavan vaiheen yhdessä vuosikurssisi kanssa. Muista, että jokainen uusi fuksi on aivan uudessa tilanteessa aloittaessaan opiskelut Lappeenrannassa ja jokainen heistä on myös tutustumisen arvoinen tyyppi! Olette siis kaikki samassa veneessä ja yhdessä, avoimella mielellä höystettynä, saatte mitä parhaimmat ja ikimuistoisemmat fuksiviikot aikaiseksi!

Muistilista

1. HAE ASUNTOA LOASILTA JA TEE MUUTTOILMOITUS

LOAS on kaikkien Etelä-Karjalassa opiskelevien asuntoyhteisö. LOAS tarjoaa opiskelijaystävälliset ja edulliset opiskelukämpät yli 3000 opiskelijalle hyvällä sijainnilla erilaisten palveluiden läheisyydessä. Ensimmäisenä tehtäväsi on laittaa asuntohakemus LOASille asunnon saamiseksi ja tässä kannattaakin olla nopea! Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä eli tässä tilanteessa nopeat syövät hitaat. LOASilla on kuitenkin asuntotakuu, joten jokaiselle löytyy varmasti koti Lappeenrannasta! Hakuohjeet ja asuntohakemus!

2. HAE OPINTOTUKEA JA YLEISTÄ ASUMISTUKEA!

Opintotuki sisältää opintorahan sekä opintolainan valtiontakauksen. Opintotuen tarkoituksena on taata toimeentulosi opiskeluiden aikana. Opintotuen hyväksymisen edellytyksenä ovat: oppilaitokseen hyväksyminen, päätoiminen opiskelu, opinnoissa edistyminen sekä taloudellisen tuen tarve. Opintotukea voit hakea näppärästi Kelan kautta verkosta yhdellä hakemuksella! Näin haet opintotukea! Lisäksi vuokralla asuvat opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea elokuun alusta alkaen. Hae asumistukea TÄÄLTÄ!

3. LIITY ENKLAAVIN JÄSENEKSI!

Enklaavi ry on LUT:in kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, jolla on miltein 1200 jäsentä. Enklaavi tuottaa jäsenistölleen sen tarpeisiin vastaavia ja opiskeluita tukevia palveluja. Enklaavi järjestää laaja-alaisesti erilaisia tapahtumia urheiluriennoista juhlailtoihin. Liittymällä jäseneksemme pääset osaksi huikeaa Lappeenrantalaista opiskelijayhteisöä ja saat meidän upeat ja uniikit haalarimme! Liity Enklaavin jäseneksi!

 4. TILAA OPISKELIJAKORTTI FRANKILTA

Voit tilata opiskelijakortin, kun olet liittynyt oman opiskelijajärjestösi jäseneksi elokuun alusta alkaen ja tieto opiskelijastatuksestasi on siirtynyt Frankille. Frank on opiskelijoiden omistama hyötypalvelu, joka kokoaa yhteen opiskelijaedut Suomessa. Se tarjoaa opiskelijatunnistautumisen ja opiskelijaedut saman katon alta. Tilaa opiskelijakortti TÄÄLTÄ!

 

5. LIITY ENKLAAVIN TIEDOTUSKANAVIIN

LIITY PIKIMMITEN LUT 2017 FUKSIT – KAUPPATIETEET – Facebook-ryhmään, mikä on suunnattu kaikille uusille fukseille mukaanlukien maisteri- ja kv-fuksit. Myös tulevat tutorinne, Enklaavin hallitus, NESU-Enklaavi ja kylteriyhdyshenkilö ”kylli”  ovat kyseisessä ryhmässä, jotta saatte kaiken tarvitsemanne tiedon muuttaessanne ja aloittaessanne opiskelijaelämän Lappeenrannassa. Voit postata ryhmään milloin vain ja mitä vain mieltäsi painavia kysymyksiä ja me lupaamme vastata parhaamme mukaan. Lisää Enklaavin tiedotuskanavista TÄÄLLÄ!

Fuksiviikkojen ohjelma

Kaikille Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston uusille opiskelijoille järjestetään yhteinen fuksiviikko juuri ennen varsinaisten opintojen alkua. Fuksiviikolla uudet opiskelijat saavat tärkeää tietoa opintojensa aloittamisesta, yliopistoyhteisöstä, opiskelijayhteisöstä, opiskelun tukipalveluista sekä opiskelukaupungistaan Lappeenrannasta. Fuksiviikolle osallistutaan oman tuutorin opastuksella. Tuutorilla on tärkeä rooli uusien opiskelijoiden perehdyttämisessä yliopistoelämään. 

Alla fuksiviikkojen alustava ohjelma. Muistathan katsoa oman tutkintokohtaisen infoviikon ohjelman; fuksiviikkojen ohjelma vaihtelee tutkinto-ohjelmien välillä. Tutkintokohtaiset ohjelmat löydät alhaalta!

La 26.8

BACK 2 UNI

Tervetuloa juhlimaan uuden lukuvuoden ja opiskelijaelämän aloitusta! Tapahtuma starttaa koko syksyn tapahtumakauden ja se on suunnattu kaikille LUT:in opiskelijoille. Tapahtuma järjestetään Kellarissa, joka sijaitsee YO-talon alakerrassa (YO-talon takana oleva kellari). Tapahtuma alkaa virallisesti enklaavin fukseille klo 18:00 ja tämän jälkeen ovet avautuvat muille opiskelijoille klo 21:00. Ota varaslähtö fuksiviikoille ja tule tutustumaan uusiin opiskelukavereihisi ja tutoriisi!

Ma 28.8

Fuksiviikot alkavat – Tervetuloa Lappeenrannan Teknilliseen Yliopistoon (KANDIOHJELMA)

Tervetuloa Lappeenrannan Teknilliseen Yliopistoon! LUT haluaa toivottaa sinut ja uudet opiskelutoverisi tervetulleiksi yliopistoomme ja samalla esitellään yliopistomme toimintaa pääpiirteittäin. Tämä ohjelma on tarkoitettu kandifukseille. Maisterifuksien infoviikko alkaa hieman myöhemmin ks. koulutusohjelmien infoviikot. Tervetuliaisluento klo. 10.00 Viipurisalissa (sali sijaitsee Yliopistomme pääaulassa). Tilaisuudessa toivotetaan uudet opiskelijat tervetulleiksi, esitellään LUT:ia ja opiskelijaelämää yleisesti. Luennon jälkeen fuksit jaetaan omiin tuutoriryhmiinsä, joissa ohjelma jatkuu omaan tahtiin

Illalla on luvassa ensimmäisen illan bileet tuutoreiden luona (tähän saatte tarkempaa ohjeistusta myöhemmin) sekä yhteiset jatkot teekkarifuksien kanssa Iltapub Päädyssä. Iltapub Pääty sijaitsee Yliopistolla YO-talolla Nämä bileet on mahtava tilaisuus saada ensikontaktit muihin uusiin opiskelijoihin (myös teekkareihin)!

Ti 29.08

Tervetuliaispuhe @2310 & Fuksiolympialaiset

Tämä päivä starttaa klo 10:00 alkavalla Tervetuliaispuheella!  Tervetuliaispuheessa esittäytyvät LBM akateeminen johtaja Sami Saarenketo, opettajatutorit, Enklaavi, Suomen Ekonomit ja tämän lisäksi saatte tarkemmat ohjeet Academic Adventurelle. Tervetuliaspuheen jälkeen on vielä toimintaa tutorryhmien kanssa!

Illemmalla (kellonaika tarkentuu myöhemmin) Yliopiston pihalla/parkkiksella on ohjelmassa Fuksiolympialaiset, jossa tarkoituksena on kisailla leikkimielisesti fuksien kesken Olympialaisten tyyliin. Perinteiset fuksien kisailut pidetään tänä vuonna yliopiston parkkipaikalla ja sen läheisyydessä. Ota siis itsesi, uudet kaverisi sekä ämpäritolkulla reippailumieltä ja lähde ihmettelemään ja ihastelemaan meininkiä! Kannattaa laittaa mukavat vaatteet, joissa voi helposti liikkua!

Ke 30.8

Jet Lagg OFF Lappeenranta ON tapahtuma

Tule mukaan näkemään ja kokemaan mitä uudella kotikaupungillasi on sinulle tarjota. Tämä tapahtuma tuo yhteen paikallisia toimijoita ja antaa sinulle ensikosketuksen elämään Etelä-Karjalassa. Kehruuhuoneella Lappeenrannan linnoituksessa järjestettävään tilaisuuteen mahtuu mukaan 500 nopeinta Saimian ja LUT:n uutta opiskelijaa. Lisäinfoa myöhemmin!

To 31.8

Academic Adventure + iltaohjelma

Kauppatieteiden uudet opiskelijat suuntaavat keskiviikkona Academic Adventureen, joka on monien opiskelijoiden lempparitapahtuma koko fuksiviikoilta! Lähtö Yliopiston pääovien edestä busseilla klo. 8 aikoihin aamulla (tarkka aika päivitetään tänne myöhemmin) Ole ajoissa paikalla! Ideana on pitää hauskaa ja tutustua uusiin opiskelukavereihin. Luvassa on ohjelmaa aamusta iltaan ryhmissä erilaisia tehtäviä suorittaen. HUOM! ÄLÄ TULE TAPAHTUMAAN FARKUT JALASSA! Eli varaudu pukeutumaan mahdollisimman mukaviin vaatteisiin, jossa on helppo liikkua! Pukeutumisessa on otettava huomioon myös lämmin/kylmä sää! Illalla suuntaamme jatkoille tuotantotalouden kilta Kaplaakin järjestämiin Suit up! -Cocktail-bileisiin.

Pe 1.9

Welcome Fair -messut, Green Campus kierros & Lappeenranta-kiertoajelut

Welcome Fair – kaikille LUT:n opiskelijoille yhteiset opiskelijamessut klo. 12.00 alkaen Yliopistolla (3-aulassa, Galleria-aulassa ja pääaulassa). Messuilla esitellään tarkemmin Yliopistoa, Lappeenrantaa, erilaisia opintopalveluita, liikuntamahdollisuuksia, Suomen Ekonomeja jne. Luvassa myös erilaisia kilpailuja, joita ratkotaan tuutoriryhmissä. Myöhemmin klo 14:00 aikaan vuorossa on tutorien ohjaama Green Campus -kierros, jossa tutustutte lähemmin kampuksemme ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Klo. 15:00 aikaan starttaa vapaaehtoinen Lappeenrannan kiertoajelu, jossa pääset tutustumaan lähemmin uuteen kotikaupunkiisi! Bussi lähtevät yliopiston pääoven edustalta klo 15:00 ja klo 16:00.

Ma 4.9

Beach Party

Luennot alkavat!

Beach Partyt on Enklaavin järjestämä kesäinen hyvän boogien tapahtuma Sammonlahden rannassa, joka on suunnattu kaikille LUT:in opiskelijoille. Ohjelmassa hengailua rannalla + erilaisia kilpailuja, joista saa mahtavia palkintoja + tuutoreiden kastaminen. Mukaan saa ottaa omia juomia ja eväitä, kunhan muistaa siivota omat jälkensä! Illalla on luvassa jatkot mitä ihanemmassa Giggling Marlinissa, joka on meidän enklaavilaisten ykkösmenomesta! Giggling Marlin eli Gemmi sijaitsee Lappeenrannan keskustassa (Oksasenkatu 2). Tapahtumasta ja sen jatkoista luvassa myöhemmin lisää infoa!

Ke 6.9

Fuksisuunnistus

Yksi fuksiviikkojen päräyttävimmistä tapahtumista on Fuksisuunnistus, joka järjestetään Lappeenrannan keskustassa + Skinnarilassa. Ohjelmassa erilaisia rasteja, joita kierretään yhdessä fuksikavereidesi kanssa. Rasteilta liikutaan Lappeenrannan keskustasta kohti Skinnarilaa. Voit ottaa mukaan omat juomat, kunhan muistat siitä huolimatta käyttäytyä siivosti kaupungilla! Illalla luvassa fuksisuunnistuksen jatkot. Infoa lisää myöhemmin!

To 7.9

Fuksipromootio

Fuksipromootiossa uusien opiskelijoiden on aika jättää lapsuus taakseen ja luoda nahkansa pesunkestäviksi teekkari- ja kylterifukseiksi. Ilmassa on suuren juhlan tuntua, kun lapsoset siirtyvät soihtukulkueessa Saimaan rantaan poistuakseen sieltä oikeina fukseina. Promootio käynnistyy Ylioppilastalon takaa, jolloin fuksivastaavat julkaisevat päräyttävin menoin fuksisuunnistuksen sekä olympialaisten voittajajoukkueet! Tapahtumasta ja sen aikatauluista lisää myöhemmin!

Pe 08.09

Finn Hits 25v – teemabileet by Finn Hits Neuvostoliitto

Veljet, yhdistykää! Perinteikkäät wapputsembalot Finn Hitsit täyttävät syksyllä 25 vuotta, minkä johdosta saamme juhlistaa niitä poikkeuksellisesti myös fuksiviikoilla. Eeppisissä tsembaloissa Suomen 70-, 80- ja 90-luku  näkyy niin juhlijoiden pukeutumisessa kuin DJ:n repertuaarissa.

Tutkintokohtaiset ohjelmat 28.08-01.09.2017

Ohessa vielä tarkemmat yliopiston fuksiviikon ohjelmat räätälöitynä kauppatieteiden eri opiskelijaryhmille. Muutoksia saattaa tulla vielä yliopiston yhteisistä ohjelmistä tms. johtuen.