Mentorit

Mitä on mentorointi? Lue aiheesta BLOGISTAMME!

Tomi Sirén

Mentoroin edellisenä lukukautena ja kokemus oli erittäin positiivinen, niin lähden mielellään uudelle kierrokselle. Päätyökseni vastaan Arlan digitaalisen strategian johtamisesta, jalkauttamisesta osana liiketoimintastrategiaa. Edellä mainittuun kuuluu mm. digitaalinen markkinointi, sisällöt ja brändiemme presenssit eri kanavissa sekä näiden kehittäminen yhdessä sisäisen tiimini sekä ulkoisten kumppanien kanssa. Hyvin mediaseksikkään meijeritoimialan lisäksi toimin advisorina teknologiavetoisessa mainostoimistossa sekä urheiluvälineiden parissa.

Kiinnostuksen kohteet: Töiden vastapainoina toimivat Crossfit, matkustelu ja kaupunkikulttuuri

Tapaan mieluiten: Kaikki käy, mutta mielellään inspiroivammassa ympäristössä kuin neukkari

Minua kuvaavat adjektiivit: innostunut, kuunteleva ja aktiivinen

Pauliina Määttä

Olen innostuva innostaja, joka palaa halusta päästä tukemaan valmistumisen kynnyksellä (tai vielä opintojensakin keskelläkin) olevaa kylteriä. Olen itse saanut kamalasti mentoroinnista ja sparrailusta lyhyen työurani aikana, ja haluaisin jakaa omaa osaamistani ja tukeani nyt vuorostani muille. Tällä hetkellä toimin verkkoanalytiikan kentällä project managerina, ja vastaan omista asiakkuuksista sekä niiden kehittämisestä. Asiakkaani ovat sekä B2B ja B2C -sektorilta,  muun muassa rakennus-, terveys sekä teollisuudenaloilta. Olen ollut Qurulla nyt kaksi vuotta, ensimmäiset 1,5 vuotta toimin verkkoanalyytikkona keskittyen vahvasti SEO:n, SEM:n  ja Google Analyticsin maailmoihin. Ennen aikaani täällä olin vuoden kestävässä uudenlaisessa markkinoinnin trainee-ohjelmassa työskennellen Valiolla, Pauligilla ja SEK:llä. Sitä ennen käväisin Saksassa Adidaksella harjoittelussa, ja sitä ennen olin Fortumilla pari vuotta markkinoinnin tehtävissä.

Inspiroidun ja saan energiani ihmisistä sekä heidän auttamisestaan. Ihmisten lisäksi rakastan urheilua, uusimpana ihastuksena on jooga. Olen erittäin avoin ja positiivinen luonne. Toivon, että aktorini olisi ennakkoluuloton, avoin ja innostunut keskustelija.

Tapaan mieluiten: iltapäivisin/illalla

Paikka: Helsinki

Valmistuin 2016, ja pääaineeni oli MIMM

Johannes Wahlroos, 28

Valmistumisen jälkeen aloitin Fazerilla kahden vuoden monipuolisessa Finance Trainee -ohjelmassa. Sen aikana tein Business Controlling tehtäviä Tukholmassa, M&A projekteja konsernin johdossa, Financial Controllingia Group -tasolla sekä tehostamisprojekteja osto- ja myyntireskontrassa sekä pääkirjassa. Lyhyehkössä ajassa tuli siis nähtyä todella paljon erilaisia taloushallinnon tehtäviä. Nyt vastaan Fazer Makeisten tuotekehityksen ja markkinoinnin Controlloinnista, missä mm. ROMI ja kassavirtaennustamiseen liittyvä kehitys kuuluu päivittäiseen tekemiseeni. Trainee-ohjelman aikana minulla oli useita mentoreita, joiden kanssa käydyt keskustelut avasivat silmiäni siitä, millainen olen työntekijänä, mistä tykkään, millaisia vahvuuksia ja heikkouksia minulla on ja miten niitä voi hyödyntää työelämässä. Nyt odotan innolla, että pääsen jakamaan näitä oppeja eteenpäin!

MSF, valmistunut 2016

Kiinnostuksen kohteet: Hyvät ruuat ja viinit, urheilu, eräily, sijoittaminen

Paikka: Helsinki

Tapaan mieluiten: Kaikki käy, esim. töiden jälkeen oluella tai vaikka Fazerin vierailukeskuksessa

Minua kuvaavat adjektiivit: rauhallinen, utelias, ratkaisukeskeinen

Riku Kavén

Lokaatio: Helsinki ja käyn kuukausi-tasolla Lappeenrannassa.
Tapaan mieluiten: Maria01, Kampissa.
Työ: Perustaja ja toimitusjohtaja yrityksessä Sonotecc Oy.
Yritys: Start-up. Spin-off. Olemme LUT:in kemian tutkimusryhmästä ponnistaneet tyhjän päälle ja kauppaamme uutta prosessiteollisuuteen soveltuvaa keksintöä joka on prototyyppi – vaiheessa. Potentiaalisia yrityksiä tällä hetkellä NorNickel, Kemira, DuPont.
Työpaikka: kaikkialla missä yhteys pelaa. Pöytäpaikka start-up clusteri Maria01:ssä Kampissa.
Työnkuva: Vastaan start-up yhtiön Sonotecc Oy:n liiketoiminnallisesta menestyksestä yhteistyössä kemian insinööri Nnaemeka Ezeanowin kanssa. Toimin toimitusjohtaja ja kaikki liiketoiminnan operatiivinen ja vastuullinen puoli on minulla. Yhtiökumppanini vastaa teknisestä puolesta. Omiin vastuisiini kuuluu tällä hetkellä start-up -pöhinä suurimmalta osin, eli kaikki mitä yrityksessä koskaan voikaan tapahtua kulkee kauttani. Se pitää sisällään muun muassa rahoituksen, strategian, markkina-analyysien teon, asiakassuhteet, markkinoinnin, delegoinnin, sopimusneuvottelut (IPR). Paljon keskustelua ja usein vastapuoli on DI.
Kiinnostuksen kohteet: Töissä kiinnostaa kansainvälistyminen ja tällä hetkellä eniten ratkaista seuraava ongelma. Mikä on asiakkaan saavuttama strateginen hyöty teknologiamme avulla ja kuinka hinnoitella teknologiamme sen mukaan?
Vapaa-ajalla paineita lievittää punttisali, grilliruuan teko, mökillä kalastus ja kylpylät.
Koulutus: MIMM, valmistunut 2018 kevät.
Aktoritoive: her or him, who wants to be a millionaire
Minua kuvaa adjektiivit: innokas, intensiivinen, selkeä, luotettava, edesvastuuton huumori

Mauri Paavola

Olen valmistunut LUTn kauppatietiestä v. 2007, pääaineenani oli rahoitus. Muutin Lappeenrannasta isolle kirkolle Helsinkiin ja menin siitä suoraan Nordean Graduate Programmeen ja olin siis silloin rahoitusalalla – sijoitimme eläkerahoja erilaisiin hedge fund -rahastoihin ja muihin vaihtoehtoisiin sijoitustuotteisiin. Nordea Graduate -ohjelman jälkeen aloitin työskentelemään liikkeenjohdon konsultoinnin yrityksessä nimeltä BearingPoint, jossa vierähtikin 5 vuotta. Koen siis, että minulla on aika laaja-alainen näkemys perinteisistä rahoitusalan töistä sekä yritysmaailmasta muutenkin erityisesti konsulttiuran ajalta.
Tämän jälkeen tein töitä kaksi vuotta eräässä pörssilistatussa vähittäiskaupan yrityksessä projektipäällikkönä, jossa tutustuin vähittäiskauppaan laaja-alaisesti, esim. valikoimanhallintaan ja hinnoitteluun. Minulla oli kuitenkin aina ideana se, että olisi hienoa tehdä jotain omaa juttua ja vuonna 2016 keväällä meninkin Warrior Coffee -nimiseen yritykseen COO:ksi ja osakkaaksi – tällä tiellä ollaan edelleen! Warrior Coffee on kahvialan yritys, joka valmistaa ja myy kahvi- ja teetuotteita ja -palveluita. Nykyisin työssäni on myös vahva myynti- ja markkinointinäkökulma, koska tuotteet pitää saada tietysti houkutteleviksi asiakkaille ja meidän rakennettua brändiämme.
Koen, että kokemuksestani on hyötyä ehkä eniten rahoituksen/laskentatoimen opiskelijalle, jota kiinnostaa muukin kuin perinteinen rahoitus/laskentoimi-ala. Tällä tarkoitan sitä, että näitä taitoja voi hyödyntää laaja-alaisesti muuallakin kuin ko. työpaikoissa. Toisaalta kokemuksestani voi olla myös hyötyä myynnin&markkinoinnin opiskelijoille. Lisäksi omaa yritystä havittelevat (ainakin jossain vaiheessa) hyötyvät hyvin todennäköisesti tästä mentoroinnista myös – ja olisihan se mukavaa saada ideoita ja inspiraatiota myös nuoremmalta henkilöltä. Jos aktori suhtautuu elämään avoimin mielin, rennosti, mutta kuitenkin kunnianhimoisesti, niin uskoisin että match löytyy 🙂

Outi-Leena Pesonen

Minä olen siis Pesosen Outi-Leena, mutta minua voi kutsua Iituksi. Olen valmistunut Lappeenrannasta vuonna 2000 pääaineenani kansainvälinen markkinointi. Työskentelen Suomen Nestlén palveluksessa tittelillä Channel and Category Sales Development Manager ja vastaan Suomessa kolmesta tuoteryhmästä – ruokatuotteet (Maggi), makeiset (KitKat, Lion, After Eight, Smarties) ja kaakao (Nesquik). Käytännössä olen siis kategoriapäällikkö, mutta vastaan myös myynnin kehittämisestä koko Suomessa omien kategorioideni osalta. Olen ollut täällä lähes päivälleen viisi vuotta. Sitä ennen olin 8 vuotta Philipsin palveluksessa, jossa minulla oli viisi eri toimenkuvaa (myyntiä, markkinointia, asiakaspalvelua ja logistiikkaa).

Kuriositeettina kerrottakoon, että olen myös Enklaavin vanha emäntä vuosimallia 1995-1996 ja LTKY:n historian ensimmäinen KV-sihteeri.
 
Odotan mentoroinnilta yhteistyötä ja kahden suuntaista kommunikaatiota. Sparraan mielelläni ja raotan ovea kansainvälisen ison FMCG-yrityksen maailmaan. Toivon myös kuulevani aktorilta paljon uusia ajatuksia ja näkökulmia ja saavani oppeja omaankin maailmaani

Jon Söderström, 33

33-vuotias johdon laskentatoimen maisteri. Luonteeltani olen ulospäinsuuntautunut pohdiskelija. Sekä jatkuvasti elämästä utelias. Vapaa-ajan ongelmia ei sinällään ole, mutta olen tähän valmis varaamaan aikaa, muutoin pitää kiireisenä urheilu, golf, moottoripyöräily ja ystävät.
Olen myynnin ammattilainen, työkokemusta media-alalta (Sanoma) ja FMCG:stä (PMI), viimeiset 1,5v olen toiminut Ritmeester Cigarsin maajohtajana vastaten myöskin Pohjoismaiden travel retailista. Nykyroolissa yleisjohtaminen ja budjettivastuu myös tuttuja.
Minulla on kokemusta muodollisesta mentori-aktori suhteesta aktorin roolissa sekä mentoroinnista epämuodollisemmin. Aktorilta toivoisin, että sinulla on ajatuksen siemen jo itämässä mitä haluat saavuttaa seuraavien 2-5 vuoden aikana ja olet luonteeltasi avoin ja rehellinen.
Asun Helsingissä, joten ensisijaisesti pk-seudulla asuva aktori. Lisätietoja saa kysymällä

Tuija Koskimäki

Olen toiminut mentorina aiemminkin Suomen Ekonomien mentorointi-ohjelmassa. Työskentelen Haaga-Heliassa lehtorina Liiketalouden osastolla. Opetan mm. projektijohtamista, Uuden Kehittäjässä Innovaatio-osaamista, HR, Markkinointia, Vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä työyhteisöosaamista (sis. mm. yrityskulttuurin muotoilu). Minulla on takana pitkä työura finanssialalta: asiakaspalvelutehtävistä, sijoitustehtävistä mm. OP-Private, Taloushallinnosta, HR:stä, Kehitystehtävistä. Olen tehnyt tutkimuksen asiakasajattelusta hallitustyön näkökulmasta projektissa Customer Advocates on Board. Aiheen tiimoilta on tulossa myös kirja.

LUT valmistunut 2007

Missä voisin aktorille olla avuksi: Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen, urapolku, LinkedIn profiilin ja CV:n tekeminen, Lisäksi aihepiireissä, joissa minulla on työkokemusta.

Timo Korander, 37

LinkedIn

Olen innostunut asiantuntijatyön johtamisesta, ihmisten motivoinnista, digibusineksesta ja ketterän yrityskulttuurin rakentamisesta. Matkani opiskeluista tähän päivään on ollut odottamaton, vauhdikas ja täynnä oppeja. Matka pankki, rahoitus ja maksamisen palveluiden kehittämisestä, Suomen käytetyimpien digipalveluiden kasvun mahdollistajaksi ja huikeiden asiantuntijatiimien vetäjäksi on ollut mahtava. Tällä hetkellä olen rakentamassa Suomen suurinta digitransformaatiota Postilla ja vastaan kuluttajille tarjottavista digipalveluista. Innostun datavetoisesta liiketoiminnasta, asiakasymmärryksen merkityksestä, palveluiden muotoilusta ja kasvusta.

Valmistuin vuonna 2007 ja pääaineena luin rahoitusta.

Paikka : Helsinki

Tapaan mieluiten: Kaikki käy

Minua kuvaavat adjektiivit: utelias, draivaava, kuunteleva

Minkälaiselle aktorille voisin olla avuksi: Kiinnostus ihmisiin asiantuntijoina, johtamiseen, digitaaliseen liiketoimintaan ja kasvun mahdollistaminen ketterästi.

Päivi Jäkälä, 36

Olen Päivi Jäkälä, 36-vuotias KTM Lappeenrannasta. Valmistuin vuonna 2006 LUTista pääaineenani hankintojen johtaminen. Opiskelujen ajan ja hetken aikaa valmistumisen jälkeen olin toimisto- ja taloushallinnon töissä pienessä metsäalan yrityksessä, mutta trainee-ohjelman kautta päädyin kaupan alalle, Etelä-Karjalan Osuuskauppaan. Esimiestehtävissä toimin reilun vuoden liikennemyymälän kaupassa ja vastasin myös aseman polttoainemyynnistä. Tämän pestin jälkeen elämä kuljetti samassa yrityksessä henkilöstöpäällikön tehtävään syksyllä 2009. Tässä samassa osuuskaupan hr-puolen tehtävässä olen edelleen, vuosien varrella työnkuvaan on kuulunut mm. työsuojelupäällikön tehtäviä ja nyt vastaan myös koko yrityksen viestinnästä ja sen kehittämisestä. HR-asiat ja osaaminen ovat ydinosaamistani, mutta myös viestintä ja sen tuomat mahdollisuudet ovat vieneet mennessään viime aikoina.

Ajatusmallini asioihin on positiivinen ja uskon, että jokaisen vahvuuksia vahvistamalla päästään hyvään lopputulokseen monessa asiassa. Mielenkiinnon kohteita on itsensä ja työryhmien kehittäminen, työn merkityksellisyys, hyvä esimiestyö ja hyvän fiiliksen luominen sekä työhyvinvointi. Vapaalla vietän rentoa elämää perheen kanssa liikkumalla ja matkustelemalla.

Sampsa Kihlakaski

LinkedIn

Olisin itse toivonut sparrauskaveria valmistumisen kynnyksellä ja mahdollisuus auttaa toista kylteriä vastaavassa tilanteessa olisi mahtavaa. Työskentelen Mehiläisellä lääkärikeskukset -liiketoiminnassa business controller nimikkeellä ja fokuksella yksityishenkilöiden kuluttamiin palveluihin. Työtehtävät jakautuvat karkeasti toiminnan raportoinnin ja analytiikan kehitykseen sekä taloudellisiin mallinnuksiin. Taloudelliset mallinnukset vaihtelevat toiminnallisten muutosten vaikutuksista investointiesityksiin sekä M&A –mallinnuksiin. Aiemmin myös analyytikon, tiiminvetäjän ja projektipäällikön tehtävät ovat tulleet tutuksi.

MIMM, valmistunut 2013

Millainen aktori voisi hyötyä minusta: Valmistumisen kynnyksellä oleva analytiikasta ja liiketoiminnan ohjaamisesta luvuilla kiinnostunut aktori.

Paikka: Helsinki / Espoo

Tapaan mieluiten: Kaikki käy