NESU-Enklaavi

= unohtumattomat illat ja ihmiset, integroituminen, yhteisöllisyys sekä laulaminen

NESU on lyhenne sanoista ”Nordiska Ekonomie Studerandes Union”. NESU on perustettu 1950-luvun alussa kauppakorkeakouluopiskelijoille ympäri Pohjoismaita mahdollistamaan yhteydenpitoa ja yhteistyötä. Käytännössä jokaisen kaupungin oma NESU-hallitus/toimiryhmä järjestää akateemisia pöytäjuhlia eli sitsejä, joissa lauletaan, nostetaan lasia, luodaan pitkälle kantavia ystävyyssuhteita ja vaihdetaan haalarimerkkejä. Muihinkin yhtä unohtumattomien tapahtumien järjestämiseen tulee osallistuttua, mutta kaikkia näitä yhdistää se, että jokaiseen tapahtumaan voi kuka vain ja mistä tahansa lähtöisin oleva kylteri osallistua.

NESU:n toiminta ei rajoitu pelkkien sitsien järjestämiseen. Kaksi kertaa vuodessa NESU järjestää viikon mittaisen seminaariviikon (=NESU Conference). Viikko kokoaa yhteen opiskelijoita ympäri pohjoismaita verkostoitumisen merkeissä. Tapahtuma rakentuu aina eri teeman ympärille, mistä esimerkkinä mainittakoon kevään 2017 Vaasan seminaariviikon teema “Risk Management in Global Markets”. Seminaariviikko onkin kenen tahansa NESUlaisen unelma, kun viikko vietetään saman porukan kanssa päivisin erilaisten päiväohjelmien, kuten workshoppien, vierailijaluentojen ja yritysvierailujen parissa, ja illalla juhlatunnelmaa nostatetaan mitä erilaisimpien aktiviteettien avulla. Seminaariviikko huipentuu hieman vuosijuhlia muistuttavaan gaalailtaan ja kotiin lähtiessä kukaan ei välty kyyneleiltä, sillä tapahtumiin osallistujat muotoutuvat viikon aikana todella tiiviiksi ryhmiksi. Seminaariviikosta löytyy lisätietoa osoitteesta nesuconference.com ja aina voit myös kysyä vanhemmilta NESUlaisilta taikka laittaa sähköpostia osoitteeseen nesu@enklaavi.fi!

NESU Finland järjestää yhteistyössä kaupunkien omien NESU-hallituksien/toimiryhmien kanssa erilaisia tapahtumia, joita ovat NESU Dagen (NESU-hallitusten vuoden avaustapahtuma), kaikille avoin Kesämöksä sekä kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Case Competition –päivä. Case Competitionin idea on viettää päivä yhdessä ratkoen yrityksen antamaa ongelmaa arvotuissa ryhmissä. Paras ryhmä tietenkin palkitaan, mutta jo pelkästään osallistumalla tapahtumaan opit varmasti työelämässäkin hyödyllisiä taitoja ja verkostoidut muiden alan ihmisten kanssa.

NESU-Enklaavi ry

Lappeenrannassa NESU-asioita hoitaa oma paikallisyhdistys, NESU-Enklaavi ry. Sen jäseneksi liittymällä saat aina tiedon NESU-tapahtumista ympäri Suomea ja myös mahdollisista muiden maiden avoimista tapahtumista. Linkki liittymiseen löytyy alta. Jäseneksi liittyminen ei maksa mitään ja jäsenenä pääset myös vaikuttamaan siihen, millaisia tapahtumia NESU-Enklaavi järjestää.

NESU-Enklaavin toimintaa pyörittää vuosittain syyskokouksessa valittava hallitus. Kuka tahansa yhdistyksen jäsen voi hakea hallitukseen marras-joulukuussa pidettävässä kokouksessa. Lisätietoja hallitukseen hakemisesta antaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kosti Hokkanen (nesu@enklaavi.fi)

Jäseneksi pääset liittymään TÄSTÄ!

Miksi NESU-Enklaavin tapahtumiin ja toimintaan?

Sitseille muille paikkakunnille – miksipä ei?

VERKOSTOITUMINEN, INTEGROITUMINEN!

Se tunne, kun omista haalareista löytyy jokaisen NESU-kaupungin värit edustettuna ja voit sanoa tuntevasi useita muita samanhenkisiä kyltereitä ympäri Suomea. Hyvien uusien suhteiden luominenhan on jo lähtökohtaisesti huippua sekä myös hyödyllistä vaikkapa extempore-yöpaikan tarvetta varten, tai ihan ylipäätänsä oman sosiaalisen ympäristön laajentamista ajatellen. Näiden kontaktien kautta saatat myös saada esimerkiksi suosittelijoita moniin työpaikkoihin!

NESUn tapahtumat ovat takuulla joka ikinen kerta erilaiset. Jokaisessa tapahtumassa samojen vakinaamojen lisäksi tapaat varmasti uusia tuttavuuksia, joiden kanssa juttu tulee lentämään mahdollisesti myös jatkossa! Toiminta avartaa myös maantieteellistä osaamista — tapahtumia voi rundailla pitkin Suomen karttaa, mutta halutessaan voi ottaa suunnan jopa kohti Islantia tai Viroa. Älä todellakaan epäröi, vaan lähde ihmeessä toimintaamme mukaan! Mikäli kiinnostuit, laita viestiä jollekin meistä taikka osoitteeseen nesu(at)enklaavi.fi, niin lisäämme sinut aktiiviemme Facebook-ryhmään.

Ota yhteyttä meihin!

Laita rohkeasti meille sähköpostia nesu(at)enklaavi.fi, mikäli sinulla on kysyttävää toiminnastamme!

Hyvää tietoa toiminnastamme saat myös tykkäämällä Facebook-sivustamme! Meidät löytää myös Instagramista nimellä nesu_enklaavi.

NESU:n olemassaolon perimmäinen tarkoitus on mahdollistaa eri paikkakunnilta ja maista olevien opiskelijoiden keskinäinen verkostoituminen. Miksipä siis et lähtisi esimerkiksi sitsaamaan muille paikkakunnille? Jokaisella reissulla tutustut uusiin ihaniin ihmisiin, eikä sinun tarvitse huolehtia kuin matkoista paikkakunnalle, sillä majoituksesta huolehtii järjestäjätaho. Mikäli sinua pelottaa lähteä yksin matkaan, ota yhteyttä suoraan johonkin NESU-hallituksen jäsenistä tai laita vaikka sähköpostia osoitteeseen nesu(at)enklaavi.fi Yritämme järjestää sinulle matkaseuraa, sillä todennäköisesti joku meistä on lähdössä!

Suosittelemme lämpimästi, että mahdollisimman moni lähtisi kanssamme kiertämään Suomea ja edustamaan Enklaavia. Mikäli seuraa ei löydy, myös yksin reissuun lähtemällä saat paljon huikeita kokemuksia. Takaamme, että et joudu palaamaan ensimmäiseltä reissultasi pettyneenä. NESU on ihmisen parasta aikaa!

Liity sähköpostilistalle!

Tiedon tulevista sitseistä saat helpoiten rekisteröitymällä sähköpostilistallemme, jolloin saat sähköpostiisi kutsut kaikille Suomessa järjestettäville NESU-sitseille. NESU-Enklaavin sähköpostilistalle liitytään tyhjä viesti osoitteeseen sympa@lists.lut.fi ja viestin aiheeksi SUBSCRIBE enklaavi_nesu.

 Sähköpostilistamme lisäksi, hyödyllinen työkalu on NESU-kalenteri, mihin merkitään kaikki NESU:n tulevat tapahtumat.

NESU-Enklaavi 2017

Puheenjohtaja

Kosti Hokkanen

Tehtäväni on johtaa NESU-Enklaavia, pitää kokouksia ja edustaa NESU-Enklaavia esimerkiksi Enklaavin hallituksen kokouksissa. Pidän myös yhteyttä NESU-puheenjohtajien verkoston kanssa. Tärkein tehtäväni on kehittää NESU-Enklaavin toimintaa koko ajan paremmaksi.

Tiedottaja

Rita Nakari

Pestissäni toimin tiedonvälittäjänä muiden NESU-järjestöjen ja Enklaavin jäsenistön välillä. Tehtävänäni on hallinnoida NESU-Enklaavin virallista tiedotuskanavaa eli sähköpostilistaa sekä pitää ajantasalla nesu.net -sivustoamme. Välitän myös enklaavilaisten ilmoittautumiset ulkopaikkakuntien tapahtumiin.

Markkinointivastaava

Henri Luhtala

Markkinointivastaavan pestiin kuuluu NESU:n tapahtumien markkinointi ja jakaminen sosiaalisessa mediassa sekä projektikohtaisten promootiovideoiden kuvaus, ohjaus ja editointi.

Tapahtumavastaava

Maria Mäkitie

Vastuullani ovat kaikki muut tapahtumat kuin sitsit. Tavoitteenani olisi vuoden 2017 aikana kehittää NESU-Enklaaville erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi keilausiltoja, viininmaistajaisia ja muita uusia tapahtumakonsepteja.

Talousvastaava

Marko Tikkanen

Vastuullani on NESU-Enklaavin varojen hallitseminen sekä budjettien tekeminen yhdessä puheenjohtajan kanssa. Hoidan NESU-Enklaavin kirjanpidon ja vastaan sen kehittämisestä.

Projektivastaava

Matti Harinen

Projektivastaavana tehtävänkuvani on erittäin monipuolinen. Olen mukana järjestämässä sitsejä ja päävastuualueinani ovat mm. lauluvihkojen ja haalarimerkkien tilaaminen sekä muut projektiluontoiset tehtävät vuoden aikana.

Sitsivastaava

Hilla Puolakanaho

Tehtäväni on sitsien organisoiminen, mihin kuuluu sitsitarjoilujen suunnittelu, tapahtumien toastaaminen ja yleisesti illan kulun suunnittelu.