NESU-Enklaavi

= unohtumattomat illat, mahtavat ihmiset, yhteisöllisyys sekä laulaminen.

NESU on lyhenne sanoista ”Nordiska Ekonomie Studerandes Union”. NESU on perustettu 1950-luvun alussa kauppakorkeakouluopiskelijoille ympäri Pohjoismaita mahdollistamaan yhteydenpitoa ja yhteistyötä. Käytännössä jokaisen kaupungin oma NESU-hallitus/toimiryhmä järjestää akateemisia pöytäjuhlia eli sitsejä, joissa lauletaan, nostetaan lasia, luodaan pitkälle kantavia ystävyyssuhteita ja vaihdetaan haalarimerkkejä. Muihinkin yhtä unohtumattomien tapahtumien järjestämiseen tulee osallistuttua, mutta kaikkia näitä yhdistää se, että jokaiseen tapahtumaan voi kuka vain ja mistä tahansa lähtöisin oleva kylteri osallistua.

NESU:n toiminta ei rajoitu pelkkien sitsien järjestämiseen. Kaksi kertaa vuodessa NESU järjestää viikon mittaisen seminaariviikon (=NESU Conference). Viikko kokoaa yhteen opiskelijoita ympäri pohjoismaita verkostoitumisen merkeissä. Seminaariviikko onkin kenen tahansa NESUlaisen unelma, kun viikko vietetään saman porukan kanssa päivisin erilaisten päiväohjelmien, kuten workshoppien, vierailijaluentojen ja yritysvierailujen parissa, ja illalla juhlatunnelmaa nostatetaan mitä erilaisimpien aktiviteettien avulla. Seminaariviikko huipentuu hieman vuosijuhlia muistuttavaan gaalailtaan, eikä kotiin lähtiessä kukaan välty kyyneleiltä, sillä tapahtumiin osallistujat muotoutuvat viikon aikana todella tiiviiksi ryhmäksi. Seminaariviikosta löytyy lisätietoa osoitteesta nesuconference.com ja aina voit myös kysyä vanhemmilta NESUlaisilta!

Lisäksi Suomessa toimiva NESU Finland järjestää yhteistyössä kaupunkien omien NESU-hallituksien/toimiryhmien kanssa erilaisia tapahtumia, joita ovat esim. NESU Dagen (NESU-hallitusten vuoden avaustapahtuma), sekä kolmipäiväinen Wappurundi (kolme päivää, kolme kaupunkia, kolmet sitsit). Ja jottei kesällä vallan tylsistyisi, järjestetään myös kaikille avoin Kesämöksä.

NESU-Enklaavi ry

Lappeenrannassa NESU-asioita hoitaa oma paikallisyhdistys, NESU-Enklaavi ry. Sen jäseneksi liittymällä saat aina tiedon NESU-tapahtumista ympäri Suomea sekä myös mahdollisista muiden maiden avoimista tapahtumista. Linkki liittymiseen löytyy alta. Jäseneksi liittyminen ei maksa mitään ja jäsenenä pääset myös vaikuttamaan siihen, millaisia tapahtumia NESU-Enklaavi järjestää.

NESU-Enklaavin toimintaa pyörittää vuosittain syyskokouksessa valittava hallitus. Kuka tahansa yhdistyksen jäsen voi hakea hallitukseen marras-joulukuussa pidettävässä kokouksessa. Lisätietoja hallitukseen hakemisesta antaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Anu Kyösti (nesu-enklaavi@nesu.net)

Jäseneksi pääset liittymään TÄSTÄ!

Miksi NESU-Enklaavin tapahtumiin ja toimintaan?

Mahtavia ihmisiä ja huikeita iltoja!

Se tunne, kun omista haalareista löytyy jokaisen NESU-kaupungin värit edustettuna ja voit sanoa tuntevasi useita muita samanhenkisiä kyltereitä ympäri Suomea. Hyvien uusien suhteiden luominenhan on jo lähtökohtaisesti huippua sekä myös hyödyllistä vaikkapa extempore-yöpaikan tarvetta varten, tai ihan ylipäätänsä oman sosiaalisen ympäristön laajentamista ajatellen. Näiden kontaktien kautta saatat myös saada esimerkiksi mahdollisia suosittelijoita moniin työpaikkoihin!

NESUn tapahtumat ovat takuulla joka ikinen kerta erilaiset. Jokaisessa tapahtumassa samojen vakinaamojen lisäksi tapaat varmasti uusia tuttavuuksia, joiden kanssa juttu tulee lentämään mahdollisesti myös jatkossa! Toiminta avartaa myös maantieteellistä osaamista — tapahtumia voi rundailla pitkin Suomen karttaa, mutta halutessaan voi ottaa suunnan jopa kohti Islantia tai Viroa. Älä todellakaan epäröi, vaan lähde ihmeessä toimintaamme mukaan!

Ota yhteyttä meihin!

Laita rohkeasti meille sähköpostia nesu-enklaavi@nesu.net, mikäli sinulla on kysyttävää toiminnastamme!

Ota myös meidän Instagram haltuun @ nesu_enklaavi

NESU:n olemassaolon perimmäinen tarkoitus on mahdollistaa eri paikkakunnilta ja maista olevien opiskelijoiden keskinäinen verkostoituminen. Miksipä siis et lähtisi esimerkiksi sitsaamaan muille paikkakunnille? Jokaisella reissulla tutustut uusiin ihaniin ihmisiin, eikä sinun tarvitse huolehtia kuin matkoista paikkakunnalle, sillä majoituksesta huolehtii järjestäjätaho. Mikäli sinua pelottaa lähteä yksin matkaan, ota yhteyttä suoraan johonkin NESU-hallituksen jäsenistä tai laita vaikka sähköpostia osoitteeseen nesu-enklaavi@nesu.net Yritämme järjestää sinulle matkaseuraa, sillä todennäköisesti joku meistä on lähdössä!

NESU on ihmisen parasta aikaa!

Liity sähköpostilistalle!

Tiedon tulevista omista sekä ulkkarisitseistä saat helpoiten rekisteröitymällä sähköpostilistallemme, jolloin saat sähköpostiisi kutsut kaikille Suomessa järjestettäville NESU-tapahtumille.

NESU-Enklaavin sähköpostilistalle liitytään tyhjä viesti osoitteeseen sympa(at)lists.lut.fi ja viestin aiheeksi SUBSCRIBE enklaavi_nesu.

Sähköpostilistamme lisäksi, hyödyllinen työkalu on NESU-kalenteri, mihin merkitään kaikki NESU:n tulevat tapahtumat.

NESU-Enklaavi 2022

Anu Kyösti

Puheenjohtaja

Tehtäväni on huolehtia hallituksen toimivuudesta ja yhtenäisyydestä. Hoidan yleisiä asioita ja edustan tarvittaessa NESU-Enklaavia. Pidän myös yhteyttä muiden NESU-puheenjohtajien kanssa.

Rosa Saario

Talousvastaava

Talousvastaavan pestiin kuuluu NESU-Enklaavin taloudesta ja rahavirroista huolehtiminen yhdessä puheenjohtajan kanssa. Käytännössä vastuullani on muun muassa yhdistyksen maksuliikenne, toiminnan budjetointi ja kirjanpito, minkä lisäksi teen muita tehtäviä esimerkiksi käyn sitsejä varten kauppareissulla.

Muusa Makkonen

Yrityssuhdevastaava

Yrityssuhdevastaavan hommiin kuuluu suurimmaksi osaksi yrityksiin yhteydenpito ja uusien yhteistyökumppanuuksien luominen. Tämän lisäksi sitseille hoidan lauluvihkot, haalarimerkkien tilauksen sekä yleismies Jantusen hommat. Ideoiminen ja uusien toimintatapojen kehittely järjestölle on myös hyppysissäni!

Elmeri Frantti

Tiedottaja

Vastuullani on tiivistetysti huolehtia siitä, että meidän omilla sitseillä on ulkopaikkakuntalaisia sitsaamassa, ja että vastavuoroisesti enklaavilaiset pääsevät sitsaamaan muihin NESU-kaupunkeihin. Hallinnoin sähköpostilistaa ja lähetän sitsikutsuja.

Sanni Makkonen

Markkinointivastaava

Markkinointivastaavan työhön kuuluu NESU:n sekä NESU-Enklaavin:n järjestämien tapahtumien markkinointi ja jakaminen sosiaalisessa mediassa. Myös kuvien ottaminen ja kuvien käsittely on tärkeä osa pesti

Timo Numminen

Graafinen vastaava

Graafisena vastaavana toimin hallituksen visuaalisena osapuolena ja suunnittelen esimerkiksi haalarimerkkejä. Olen mukana myös NESU-Enklaavin markkinoinnissa ja jaan tapahtumia sosiaalisen median kautta. Kokouksissa toimin sihteerinä ja teen pöytäkirjat.

Helmi Haakana

Sitsivastaava

Sitsivastaavana vastaan NESU-enklaavin sitsien ideoinnista, suunnittelusta ja järjestämisestä. Hoidan tarjoilut sitseille, toastaan ulkkaritoastien kanssa, ja suunnittelemme yhdessä proggiksia.

Mikko Niskanen

Varapuheenjohtaja

Varapuheenjohtajana vastuullani on ideoida sekä järjestää kaikki muut tapahtumat lukuun ottamatta sitsit. NESU-Enklaavin järjestämien tapahtumien monipuolistaminen sekä lisääminen ovat ensisijaisia tavoitteitani.