Enklaavi vuonna 2031

By 30 joulukuun, 2017Ajankohtaista, Artikkelit

Enklaavi täytti tänä vuonna 26 vuotta. Yleensä viimeistään siinä vaiheessa ihminen alkaa suunnittelemaan tulevaisuuttaan, ehkä pienen ahdistuksen ja ikäkriisin vallassa. Mille polulle sitä lähtisi, millaisia ovat omat asuinpaikka, ura, perhe, arvot ja unelmat? Mutta millainen mahtaa olla Enklaavin tulevaisuus? Monia kirjoituksia on tehty koskien järjestömme historiaa, menneitä ja lähitulevaisuuden tapahtumia. Harvoin kukaan tulee ajatelleeksi, minne Enklaavi oikeastaan on matkalla pitkällä tähtäimellä, johtuen osittain kuitenkin verrattain lyhyestä, keskimäärin viiden vuoden ajanjaksosta, jonka Lappeenrannassa vietämme. Vuoden viimeisessä blogissa uskallan valottaa teille muutamia ajatuksia siitä, millainen esimerkiksi voisi 40-vuotias Enklaavi olla.

Enklaavi vuonna 2031

– Kauppatieteitä opetetaan enää alle kymmenessä yksikössä. Lappeenranta olkoon yksi niistä. Kauppatieteiden opetus LUT:ssa on profiloitunut yhä tiiviimmin kestävään kehitykseen, tekniikkaan ja yrittäjyyteen. Koska eri korkeakoulut tekevät maanlaajuisesti nykyistä tiiviimpää yhteistyötä, myös Enklaavi on jatkuvassa kontaktissa muiden Suomen ainejärjestöjen kanssa. Suomen korkeakouluopiskelijat ovat suuri yhteisö, jonka sisällä opiskelijoiden on helppo tutustua toisiinsa yli kaupunkirajojen.

– Toimiryhmien merkitys on suuri, ja ne pyörittävät isoa osaa Enklaavin operatiivisesta toiminnasta.

– Ilmastonmuutoksen aiheuttama muuttoliike pohjoiseen johtaa useampiin kansainvälisiin opiskelijoihin, minkä vuoksi Enklaavin viestinnässä ja tapahtumissa englannin kielellä on yhä suurempi merkitys.

– Enklaavi omistaa oman kiinteistön, jossa järjestetään legendaarisia saunailtoja, illanistujaisia ja jatkoja – ehkä jopa silliksiä.

– Hallituksessa ei istu enää päätoimittajaa. Kyylef-lehteä ei enää paineta. Valtteri on vihdoin eläköitynyt. Sen sijaan Enklaavi tuottaa mediasisältöä ja -julkaisuja jäsenilleen.

– Enklaavin jäsenpalvelut perustuvat jakamistalouteen: jäsenet voivat lainata ja kierrättää tavaroita, kuten porakone, vieraspatja tai vaikka videokamera.

– PS4 on vaihtunut johonkin uuteen systeemiin, jota en voi edes kuvitella. Sitä pelataan antaumuksella niissä Enklaavin omissa tiloissa.

– Alkoholinkäyttö on vähentynyt. Nuoret ovat meitä fiksumpia ja panostavat enemmän hyvinvointiinsa. Enklaavin asiapitoisten tapahtumien sekä liikuntatoiminnan suosio on kasvanut. Maratooni Maanantaihin on liitetty oikea maratonin juokseminen.

– Ekskursiolle lähdetään kaukokohteeseen. Nämä eivät (enää) ole ryyppyreissuja, vaan bisnes-seminaareja tai hermolomia vaikka joogaretriitin tai vaelluksen muodossa, sillä tulevaisuuden opiskelu on yhä stressaavampaa. Matkaan lähdetään tietty Lappeenrannan omalta lentokentältä jollain lentokonetta paremmalla ja ekologisemmalla kulkupelillä.

Näillä mietteillä vastaanotetaan vuosi 2018. Mikä Enklaavin tulevaisuus onkaan, olkoon se entistäkin valoisampi. Vuonna 2031 sinä ja minä olemme toivottavasti jo valmistuneet, joten muista liittyä Enklaavin Alumneihin ilmaiseksi heti kandivaiheen jälkeen 😉

Suuret kiitokset hallituksen puolesta vielä tästä vuodesta! Menneisyyteen pohjautuvan nyyhkyjäähyväiseni voit lukea uusimmasta Kyylefistä https://issuu.com/kyylef/docs/kyylef_pikkujoulunumero_issuu. Tsemppiä kaikille tammikuun tipattomaan, kinkun sulatteluun ja kevään opintoihin – törmäillään!

Aino Laineenoja

Nuija 2017

Leave a Reply

English