Vain hallituselämää, osa 2

By October 20, 2016Artikkelit

Uskomaton, mieletön, unohtumaton, railakas, opettavainen, avartava, unohtumaton… Voisin jatkaa adjektiivien listaa vaikka kuinka pitkälle hallitusvuotta kuvaillessani. Eikä se edes ole vielä kokonaan ohi! Kun vajaa vuosi sitten istuin jännittyneenä syyskokouksessa, en voinut aavistaa millainen vuosi edessäni tulisi olemaan. Hetkeä myöhemmin, kun uusi hallitus oli valittu, ja tiesin kuuluvani osaksi kyseistä joukkoa, alkoi asia kirkastua mielessäni. Tomppa piti uutena puheenjohtajana meille heti lyhyen infon, ja loppuvuoden sekä tammikuun kalenteri alkoi täyttyä kaikesta mahtavasta. Meillä tulisi olemaan kiire, mutta kaikki olivat siitä vain innoissaan, sillä kalenterin merkinnät olivat mm. hallituksenvaihtosaunis, vuoden viimeinen halko (hallituksen kokous), hallitusristeily, Ekonomien järjestämä uusien hallitusten koulutusviikonloppu Intro ja Kylteripäivät!

Hallitukseen hakiessa moni varmasti miettii ensisijaisesti pestiä, joka kiinnostaa, mutta hallitustyöskentely on myös paljon muuta. Se on kokouksia, koulutuksia, Whatsapp-ryhmä täynnä turhia mutta sitäkin viihdyttävämpiä kuvia ja videoita, edustusreissuja vuosijuhlille, hengailua koululla hallitushommien parissa kun tenttilukeminen ei kiinnosta ja tietenkin jäsenistön hyväksi toimimista. Se fiilis, minkä itse saan, kun huomaan että jengillä on hauskaa tapahtumissa ja bileissä, jotka me ollaan järjestetty, on korvaamaton.

Kun mietin kulunutta vuotta, haikeus iskee väkisin mieleen, eivätkä kosteat silmäkulmat ole kaukana. Vuoden aikana olen tavannut älyttömän määrän uusia, ihania ihmisiä niin täällä Lappeenrannassa kuin ympäri Suomeakin. Olen oppinut paljon yleisestä hallitustoiminnasta, sekä varsinkin omasta pestistäni tapahtumajärjestämisestä. Lisäksi olen tämän vuoden aikana kiinnostunut esimerkiksi koulutuspolitiikasta ihan uudella tavalla kuunnellessani Tompan, Teemun ja Sebastienin keskusteluja aiheesta. Hallitusvuosi on myös opettanut paljon itsestäni, ja kehittänyt minua ihmisenä. Tiedän, minkälainen ihminen olen vastoinkäymisten ja onnistumisten, uusien tilanteiden ja ihmisten edessä, ja toisaalta tiedän nyt hieman paremmin miten näissä tulee toimia ja miten niihin pitäisi suhtautua. En tietenkään voi sanoa, että olisin nyt täydellinen projektivastaava tai hallitustoimija (myös sen kulunut vuosi on opettanut) mutta ainakin todella paljon lähempänä sitä. En ole vielä valmis luopumaan kaikista näistä asioista joita hallitus pitää sisällään, minkä vuoksi haenkin hallitukseen myös ensi vuodelle, tällä kertaa vain puheenjohtajaksi enkä projektivastaavaksi. Halu toimia hallituksessa vielä toinen vuosi, on itselläni hyvin vahva, ja se onkin yksi erittäin hyvä peruste, miksi hallitukseen kannattaa hakea. Meillä vaan on yksinkertaisesti ihan tajuttoman hauskaa! Jos siis koet sisälläsi kytevän hallituslaisen sielun, ja jokin pesti (tai pestit) kuulostaa sinulle juuri oikealta, älä epäröi, vaan hae!

<3:llä Rohkeutta hallitushakuun toivottaen, Lotta

Leave a Reply

English