Makkaraperunoita kaikille!

By January 31, 2017Artikkelit

Puheenjohtajan esittely ja asiaa jäsentyytyväisyydestä

Hola!

Oon Aino, alun perin espoolainen, nyt jo neljännen vuoden skinnarilalainen, ja saan kunnian toimia Enklaavi ry:n puheenjohtajana tänä vuonna. Näinä neljänä vuotena aikani on kulunut ahkeran opiskelun lisäksi maisteri- sekä kv-tutorina, LTKY:n edarin jäsenenä, töissä LUT:lla, Enklaavin projiksena, vaihdossa Madridissa, ja ihan silloin tällöin vaan kuluttamassa Kellarin, keskustan tai muiden paikkakuntien tanssilattioita. Niille, keille tästä huolimatta olen tuntematon kasvo, esittäydyn lyhkäisesti. Tykkään liikunnasta, mutta jos on muita kiireitä niin se on kyllä eka asia mistä tingitään. Tykkään myös ruoasta ja syön about mitä vain, paitsi suolakurkkuja tai oliiveja. Leivän päälle laitetaan juusto aina päällimmäiseksi. Oon perinyt isältäni pienen nörttiyden ja osaan useimmiten ratkaista tekniikkaan liittyvät ongelmat, Macin käyttö kylläkään ei suju. Oon hyvä hukkaamaan asioita, erityisesti avaimia. Osaan nauraa itselleni, välttämätön taito mun elämässä. Eiköhän tässä ollut tarpeeksi informaatiota… Puheenjohtajana haluan olla avoin ja helposti lähestyttävä, kannustaa muita hallituslaisia ja saada asiat tehtyä hyvin ja tehokkaasti niin, että Enklaavi on vuoden päästä vielä upeampi yhteisö.

Niin, millainen yhteisö Enklaavi on tällä hetkellä?

  • Perustettiin 1991
  • Noin 1400 jäsentä
  • 11-henkinen hallitus (+ 1 fuksivastaava)
  • 8 hallituksen alaista toimiryhmää + NESU-Enklaavi
  • Strategia luotiin ensimmäisen kerran vuosille 2015-2017
  • Arvot: Vastuullisuus, Avoimuus, Yhteisöllisyys ja Onnellisuus
  • Missio: Hyvinvoiva jäsen
  • Visio: Menestyvä ja arvokas ainejärjestö
  • Excursioita Pietariin, Uppsalaan, Budapestiin, Berliiniin ja San Franciscoon

Olimme mukana Universumin teettämässä vuoden 2016 Career Test -kyselyssä, johon saimme vastauksia yli sadalta jäseneltämme. Sain kyselyn tulokset käsiini tässä vuoden vaihteessa, ja ne olivat erittäin ilahduttavaa luettavaa. Kokonaisuudessaan jäsentemme tyytyväisyys opiskeluaikaansa meillä oli 8,2, joka pesee maan keskiarvon 7,6 ja monet muut opinahjot mennen tullen. Kaikki 100 % kyselyyn vastannutta kertoivat, että valitsisivat ehdottomasti LUT:n uudelleen opiskelupaikakseen, mikäli saisivat valita uudestaan. Nämä tiedot ilahduttavat varmasti itseni lisäksi entisten kilta-aktiivien mieltä, sillä ne kertovat, että olemme onnistuneet. Olemme oikealla tiellä kohti missiotamme, hyvinvoivaa jäsentä.

Kyselyn vastaajat arvostavat yliopistossamme erityisesti sen mainetta ja alhaisia elinkustannuksia sekä kokevat, että yliopisto suoriutuu hyvin alansa rankingeissa. Esille nousivat myös kansainvälinen fokus sekä vaihto-ohjelmat. Opiskelijakulttuurin puitteissa LUT:issa on ystävällinen ja avoin ilmapiiri, turvallinen kampus ja paljon verkostoitumista edistäviä tapahtumia. Tulevaisuutta ajatellen, opiskelijat kokevat, että meiltä valmistuneet ovat työllistyneet hyvin, ja LUT-tausta uskotaan olevan eduksi työnhaussa.

Hyvän palautteen lisäksi kysely toi tietoomme, mitä asioita yliopistossamme tai opiskelijakulttuurissa tulisi yhä kehittää. Muun muassa näihin teemoihin aiomme hallituksen kanssa tarttua tänä vuonna kehittäessä toimintaamme. Sen lisäksi, että järjestämme jäsenillemme asia- ja huvipitoisia tapahtumia ja pohdimme ratkaisua kiltiksen ikuiseen siisteyskysymykseen, teemme töitä edunvalvonnan saralla. Se tarkoittaa sitä, että säännöllisesti kokoustamme kauppatieteiden koulutusohjelman sekä koko Schoolin johdon ja opintohenkilökunnan kanssa, minkä lisäksi tapaamme myös ylioppilaskunnan ja muiden kiltojen edustajia. Näissä keskusteluissa viemme yliopiston tietoon kehityskohteita opiskelijanäkökulmasta ja pohdimme niihin yhdessä ratkaisua. Apunamme toimii jokaisen kurssin osalta keräämämme kurssipalaute, johon vastaaminen tästä syystä on erittäin tärkeä, ja jokaisen meidän opiskelijan vastuulla. Kopomme Elmeri kertoileekin varmasti vuoden aikana ajankohtaisia uutisia näistä keskusteluista.  Lisäksi, tämän vuoden Universumin Career Testin vastausaika on menossa, joten käyhän vastailemassa siihenkin – se on meille suuri apu pyrkimyksessämme palvella teitä mahdollisimman hyvin! 🙂

Linkki Universumin Career Testiin TÄSSÄ!

Kaiken kaikkiaan haluan toivottaa kaikille ihanaa alkanutta vuotta. Tällaisia ollaan mä ja Enklaavi nyt, katsotaan uudestaan vuoden päästä mihin ollaan tultu!

Aino

Ps. Huomasithan jo uuden palauteboksin? Täytä toiveesi niin ehkä se toteutuu.

One Comment

Leave a Reply

English