Mentorointiprojekti

Enklaavin mentorointiprojekti starttaa jälleen. Nyt sinulla onkin mieletön mahdollisuus lähteä mukaan projektiin, joka on viety menestyksekkäästi läpi jo kolme kertaa! Projekti toteutetaan yhdessä Suomen Ekonomien sekä Enklaavin alumnien kanssa.

KATSO TÄMÄN VUODEN MENTORIT TÄSTÄ!

Mitä mentorointi oikeastaan on ja mistä ohjelmassa on pohjimmiltaan kyse?

Mentorointiprojektissa kohtaavat jo valmistuneet ekonomit eli mentorit sekä mentoroitavat aktorit eli opiskelijat. Ohjelma on tarkoitettu kolmannesta vuosikurssista ylöspäin, mutta jos koet mentoroinnin olevan ajankohtainen jo opintojen aikaisemmassa vaiheessa, voit toki hakea mukaan.

Projektin alussa muodostetaan mentoriparit, jotka pysyvät koko ohjelman aikana samoina. Valmista runkoa ohjelmaa varten ei ole tehty, vaan parit saavat räätälöidä keskustelunaiheensa sekä tavoitteensa itse. Mentori voi esimerkiksi antaa sparrausta työelämää varten, kertoa omista kokemuksistaan eri uran vaiheissa tai antaa uusia ajattelunaiheita tulevaisuuden suunnitelmia pohdittaessa. Mentorointi ei kuitenkaan ole yksipuolista, eikä ainoastaan aktori toimi projektissa vastaanottavana osapuolena: keskustelujen on oltava aktiivisia, ja aktorin on myös pystyttävä antamaan mentorille uusia ajattelun aiheita. Aktori voi esimerkiksi kertoa tulevaisuuden tekijöiden vahvuuksista, tämän päivän yliopiston kuulumisia tai omista ajatuksistaan työelämää kohtaan. Sinulla on myös mahdollisuus tuoda keskusteluun perinteisten aiheiden rinnalle jotain aivan uutta! Yhteinen sävel voi työelämän kiinnostuksenkohteiden tai pääaineen lisäksi löytyä esimerkiksi harrastusten kautta tai vaikkapa yhteisen elämänasenteen pohjalta.

Projekti alkaa marraskuun puolivälissä ja kestää noin puoli vuotta, jonka aikana järjestetään muutama yhteinen tilaisuus projektiin osallistuvien kesken. Projektin ensimmäinen yhteinen tapahtuma on Helsingissä 9.11. järjestettävä Kick Off-tilaisuus. Tämän ohella parit ovat itse vastuussaan yhteydenpidostaan ohjelman aikana. Toki on suositeltavaa nähdä pariaan kasvotusten, mutta kiireisinä aikoina kuulumisten vaihto onnistuu vaikkapa Skypessä tai sähköpostilla.

Aikaisempien aktoreiden kommentteja mentorointiprojektista:

”Sain itsevarmuutta ja uskallusta lähteä vielä voimakkaammin tavoittelemaan kohti unelmiani – suuri kiitos tästä kuuluu mentorilleni!”

”Olin mukana Enklaavin ja Suomen Ekonomien järjestämässä mentorointiprojektissa viime vuonna, josta jäi aivan mahtavat fiilikset! Parivalinta oli nappisuoritus ja mentorini oli mielettömän ihana persoona. Sain häneltä paljon hyviä vinkkejä työnhakuun, vastauksia pohtimiini työelämän kysymyksiin ja koen myös urasuunnitelmieni selkeytyneen. Ennen kaikkea hän sai minut luottamaan itseeni ja omiin kykyihini sekä avarsi ajattelutapaani. Näimme projektin aikana useimmiten mentorini työpaikalla ja loppuvaiheessa kävimme jopa terassilla yhdessä Pidämme edelleen yhteydettä ja uskon, että tämä tulee jatkumaan vielä pitkään!

Lähde siis mukaan kartuttamaan valmiuksiasi ja ilmoittaudu 7.11. mennessä!

Hakemukset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen vpj@enklaavi.fi tai aino.juurikkala@ekonomit.fi. Kerro hakemuksessasi kolme mentoria, joiden aktoriksi haluaisit ja perustelut näille valinnoille. Kerro meille myös, miksi haluat ohjelmaan mukaan ja mitä mentoroinnilta odotat.